10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 22:04

Germania: Cazurile noi de COVID-19 s-au triplat în prima jumătate a lunii octombrie

spot_img

Germania a primit recunoaștere la nivel mondial pentru răspunsul său la pandemie: o combinație de restricții timpurii și stricte, dar și teste pe scară largă, care au permis școlilor și o mare parte a economiei să se redeschidă în timpul verii, scrie New York Times. Dar cazurile s-au triplat în primele două săptămâni ale lunii octombrie, odată cu venirea vremii mai reci.

Cancelarul Angela Merkel a spus că nu vrea să revină la blocajele care au oprit răspândirea virusului în primăvară. Ea i-a îndemnat pe tineri să renunțe la petreceri, spunând că acum este un moment pentru „a fi atenți unii la alții și a rămâne împreună”.

Testarea pe scară largă a virusului a început la începutul anului și a rămas o strategie cheie pentru izolarea focarelor în Germania. Începând din ianuarie, laboratoarelor din toată țara li sa permis să producă propriile lor truse de testare, pe care epidemiologii le-au recunoscut că au menținut numărul de decese relativ scăzut și au împiedicat sistemul german de îngrijire a sănătății să fie copleșit. Regula e ca regiunile care raportează peste 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-o săptămână să revină la blocare.

Economia germană a scăzut cu 10,1% din martie până în iunie, cea mai gravă scădere din cel puțin jumătate de secol. Sectoarele serviciilor alimentare și divertismentului au revenit încet și există temeri că un al doilea blocaj ar duce la șomaj în masă. Aproape trei milioane de germani rămân șomeri, cu alți 4,2 milioane plasați.

Economia germană a scăzut cu 10,1 la sută din martie până în iunie, cea mai gravă scădere din cel puțin jumătate de secol. Sectoarele serviciilor alimentare și divertismentului au revenit încet și există temeri că un al doilea blocaj ar duce la șomaj în masă. Aproape trei milioane de germani rămân șomeri, cu alți 4,2 milioane suspendați.

În timpul verii, Germania le-a permis fanilor și spectatorilor să se întoarcă în număr limitat la stadioane de fotbal, precum și la săli de concerte și teatre. Dar interzicerea evenimentelor la scară largă, inclusiv Maratonul Berlinului și Oktoberfest, rămâne în vigoare până la sfârșitul anului, ridicând întrebări despre soarta piețelor tradiționale de Crăciun.

Germania se afla, luni, pe locul 22 în topul statelor lumii, după numărul de infectări, cu 191 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore și fără niciun deces nou.