3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 18:05
No menu items!

Germania, a patra țară care anunță testarea pe oameni a unui vaccin COVID-19

spot_img

Compania farmaceutică germană BioNTech, care lucrează cu Pfizer, din SUA, a declarat, miercuri, că 12 participanți la un studiu clinic din Germania au primit doze de candidat la vaccin BNT162 începând cu 23 aprilie.

  • 15 martie – Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din S.U.A. a început faza I de testare pe oameni – primul voluntar, dintr-un grup de 45, a primit prima doză de vaccin.
  • 30 aprilie – Studiile clinice ale unui vaccin contra Coronavirus vor începe de joi pe oameni, a declarat ministrul britanc al sănătății, Matt Hancock. Vaccinul a fost dezvoltat de cercetători de la Universitatea Oxford, care susțin că are o șansă de reușită de 80%.

BioNTech a declarat că în pasul următor, va începe creșterea dozei de BNT162 într-un proces care a implicat aproximativ 200 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Compania a spus că se așteaptă să primească aprobarea de reglementare pentru a începe procesele în Statele Unite în curând.

Cele mai avansate cinci formule de vaccin sunt cele dezvoltate de companiile Moderna, SUA (mRNA-1273), CanSino Biologicals, China (Ad5-nCoV), Inovio, SUA (INO-4800) și Shenzhen Geno-Immune Medical Institute, China (cu două formule: LV-SMENP-DC și aAPC).