30.4 C
București
vineri, 12 august 2022 - 21:04
No menu items!

Gerea, la final de mandat: Firme din China, România și Ungaria sunt interesate de Oltchim

spot_img

gerea

Consorții din China, România și Ungaria și-au manifestat interesul pentru preluarea Oltchim, a declarat, vineri, Andrei Gerea, ministrul demisionar al Economiei, într-o conferință de presă. De asemenea, continuă și discuțiile cu azerii de la SOCAR, dar și cu două firme din Turcia.

”Și-a mai exprimat interesul o companie din Rusia, însă nu considerăm în acest moment că există un interes real din partea lor”, a precizat Gerea.

Companiile interesate să cumpere acțiunile deținute de Oltchim Râmnicu-Vâlcea la Oltchim SPV, care controlează activele viabile ale combinatului chimic, pot depune oferte până la 28 martie 2014. Acest termen a fost decalat recent cu două luni.

Guvernul a încercat în 2012 să privatizeze Oltchim SA, cel mai mare operator economic din județul Vâlcea, dar a eșuat, declanșând procedura insolvenței în ianuarie 2013. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Potrivit administratorilor judiciari ai combinatului, activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezintă însă limita maximă de preț.

Gerea a fost obligat de conducerea PNL să se retragă de la conducerea Ministerului Economiei, urmând a fi înlocuit cu Teodor Atanasiu.

Vlad Bârleanu