21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:26
No menu items!

Gérard Depardieu a primit cetăţenia rusă

spot_img

Gérard Depardieu a primit cetăţenia rusă

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă cunoscutului actor francez Gérard Depardieu, care a anunţat că dorește să renunţe la cetățenia franceză în semn de protest faţă de mărirea impozitelor pe care trebuie să le achite bogaţii Franței.

Vladimir Putin a semnat un decret în acest sens, “acordându-i lui Gérard Depardieu cetăţenia rusă”, potrivit unui comunicat oficial de la Kremlin.

Preşedintele rus afirma pe 20 decembrie 2012 că dacă Gérard vrea cu adevărat să primească un permis de şedere sau un paşaport rusesc, această afacere este ca şi rezolvată într-o manieră pozitivă. Avem o relaţie foarte prietenoasă şi personală, deşi nu ne vedem prea des”.

Guvernul socialist a adoptat recent o nouă politică fiscală prin care averile mai mari de un milion de euro sunt impozitate cu 75%, fapt care a condus la stabilirea  bogaților Franței în alte ţări cu fiscalitate mai prietenoasă.

Gérard Depardieu afirmă că a plătit impozit de 85% pe veniturile din 2012 şi că a contribuit cu 145 de milioane de euro la bugetul statului de-a lungul carierei. El s-a mutat în Belgia pentru a evita impozitarea averii.

C.I.