6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:13
No menu items!

Georgian Pop, sedativ pentru siguranța națională

spot_img

Andi Topala

  • Andi Topală

Mă simt mult mai bine, mult mai liniștit, acum pot să-mi văd fără griji de viața mea, să mă gândesc pozitiv la un viitor prosper, pot să merg fără teamă pe stradă, ba chiar să vorbesc liber fără să dau muzica tare. Este un sentiment de siguranță personală, pe lângă siguranța națională, de care îmi pasă în calitate de cetățean al acestei țări.

În ziua în care întreaga conducere a Serviciului Român de Informații a fost descusută de parlamentari, am simțit o eliberare. Eliberarea de un sentiment de teamă profundă cu care trăiam zi de zi. Și am simțit în adâncul ființei mele că trăiesc cu adevărat într-o țară normală, într-un stat de drept, în care instituțiile democratice funcționează fără controlul deiscreționar al unor grupuri de interese, politicieni sau servicii secrete. Aceste sentimente nobile mi-au fost aduse la suprafață din străfundul sufletului cu ajutorul unui parlamentar al acestei țări – șeful comisiei care controlează activitatea SRI, deputatul PSD Georgian Pop. Șeful lui Sebastian Ghiță, al lui Daniel Savu, al lui Verestoy Attila, al lui Teodor Atanasiu sau al lui Cezar Preda, oameni politici cu experiență, care au vegheat la funcționarea legală a SRI.

Georgian Pop a reușit ce nu au reușit sedativele – să mă facă să dorm mult mai liniștit. Mi-a dat garanția (mie, cel puțin) că serviciul de contraspionaj al României este condus de oameni competenți, cu dragoste de țară și de neam, care dorm cu Constituția sub pernă și pe care nu-i interesează politica sau cine este la guvernare ori cine ocupă vremelnic o cameră la Palatul Cotroceni.

Mulțumesc, domnule Georgian Pop, mulțumesc pentru că existați, fără dumneavoastră viața mea nu mai avea niciun sens. Vă asigur că, dacă mâine veți anunța la televizor că va ploua torențial, îmi voi lua cu mine umbrela și pelerina, chiar dacă, de fapt, va fi soare și cald, pentru că îmi dau seama că nu a depins de dumneavoastră, îmi dau seama că nu puteți controla tot ce se întâmplă, chiar dacă vă doriți acest lucru. Inclusiv vremea.