24 C
București
miercuri, 31 mai 2023 - 21:43
No menu items!

George W. Bush a pictat portrete ale lui Vladimir Putin şi Tony Blair

spot_img

george-bush

George W. Bush, care se dedică picturii după ce a fost cel de-al 43-lea preşedinte al Statelor Unite, a realizat portrete ale lui Vladimir Putin şi Tony Blair, care vor fi prezentate vineri la televiziune, înainte de o expoziţie, informează AFP.

Într-un interviu acordat fiicei sale Jenna Bush Hager, jurnalist la NBC, care va fi difuzat vineri în emisiunea Today, fostul preşedinte afirmă că a realizat 24 de portrete ale unor lideri mondiali în spirit de „prietenie”.

Preşedintele rus Vladimir Putin, fostul premier britanic Tony Blair şi Dalai Lama sunt doar câteva portrete realizate de fostul preşedinte, care a anunţat în urmă cu câteva luni că se dedică picturii.

Tablourile fac obiectul unei expoziţii artistice, „Arta lidership-ului: diplomaţia personală a unui preşedinte” (5 aprilie – 3 iunie), prima a pictorului amator, în Biblioteca sa prezidenţială din Dallas (Texas).

Niciunul dintre modele nu şi-a văzut portretul, a declarat Bush în interviu, conform unui extras difuzat joi. Văzându-le, „cred că vor spune: Wow, George Bush este pictor!”, s-a amuzat el.

„Sper că vor înţelege spiritul în care au fost pictate tablourile, cel de prietenie”, a adăugat el afirmând că îşi „admiră modelele ca lideri”.

În acelaşi interviu, Laura Bush afirmă că soţul ei „este foarte disciplinat şi lucrează în fiecare zi” la tablouri.

Republicanul George W. Bush, în vârstă de 67 de ani, preşedinte din 2001 şi până în 2009, ale cărui mandate au fost marcate de atentatele din 11 septembrie şi războaiele din Irak şi Afganistan, duce o viaţă liniştită în Dallas, dedicându-se noii sale pasiuni.

Într-un interviu acordat NBC în noiembrie, el a afirmat că este „pictor”. „Puteţi spune că nu sunt pictor, dar eu cred că sunt”, a declarat el, adăugând că „nu regretă lumina reflectoarelor”.

Întâlnindu-se prima dată cu profesorul său de pictură, Bush i-a spus: „Un Rembrandt care se ascunde în acest corp, treaba dumneavoastră este să îl găsiţi”, a povestit el glumind.

C.A.