0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:21
No menu items!

George Simion s-a ales cu dosar penal după ce a intrat peste primarul Timișoarei, Dominic Fritz

spot_img

IPJ Timiș a deschis dosar penal după ce George Simion și mai mulți membri AUR au intrat, vineri, în sediul Primăriei Timișoara, pentru a cere audiență la primarul Dominic Fritz, pentru o femeie. Și jandarmii au dat amenzi partidului condus de George Simion. Primarul Timișoarei a cerut tragerea la răspundere a polițiștilor locali care păzesc sediul instituției.

George Simion a postat imagini de la intrarea în Primăria Timișoara. Unele uși erau închise, dar pe o intrare laterală, membrii AUR au putut intra.

Primarul Dominic Fritz a anunțat anchetă la Poliția Locală.

“Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

IPJ Timiș s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru violarea sediului profesional.

“Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de membri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență. Accesul le-a fost permis de Politia locală, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din cladire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice. Persoanele au fost identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”, a anunțat și Jandarmeria.

Marilena Nedelcu