1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 2:39
No menu items!

George Simion de la AUR cere consultări: “Azi după ce ne jucam cu bilele, să ne punem la aceeași masă și să găsim o soluție”

spot_img

Copreședintele AUR George Simion a cerut, marți, de la tribuna Parlamentului, noi consultări între partidele politice pentru o majoritate care să formeze un guvern stabil, cât mai repede. El a dat vina pe președintele Iohannis pentru pierderea de timp de 10 zile cu desemnarea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru, “un joc absurd, o șaradă, un teatru”.

George Simon a făcut apel la toate partidele politice să găsească puterea de a dialoga pentru soluții urgente.

“Trebuie să găsim puterea de a dialoga și să îi spunem lui Iohannis că nu poate să își bată joc de întreaga țară. Fiți demni și haideți împreună să găsim soluții și azi, după ce ne jucăm cu bilele să ne punem la aceeași masă și să găsim o soluție”, a declarat Simion în Parlament.

Simion și-a continuat discursul cu critici dure la adresa lui Klaus Iohannis.

“Poate Klaus Iohannis are impresia că voi, parlamentarii, vă temeți. Participăm cu toții la un teatru. Niciodată în 30 de ani zbuciumați de democrație nu am avut un asemenea caz.

Responsabil e cel care face nominalizările. Klaus Iohannis are de dat socoteală. Știu că mai mult de jumătate din PNL nu e de acord cu Iohannis și nu mai sunteți de acord cu el.

PNL-ul se va rupe dacă merge pe mâna lui Iohannis. Nu știu dacă PNL o să mai intre în Parlament dacă sunt acum alegeri”, a mai spus copreședintele AUR.

Marilena Nedelcu