17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:23
No menu items!

George Simion a prins aripi după aflarea rezultatelor din Italia

spot_img

„Alianța Frații Italiei a câștigat net alegerile, am încredere că asta vom face și noi la viitoarele alegeri”, a declarat, luni, liderul AUR, George Simion. El susține însă că eticheta de „extremă dreapta” lipită alianței italiene nu este corectă politic.

George Simion a prins aripi la auzul rezultatelor la alegerile din Italia, unde Alianța condusă de Giorgia Meloni ar fi câștigat cu un procent covârșitor, de peste 44%.

„Dacă guvernarea din Italia va avea succes și AUR va primi un balon de oxigen pentru a da guvernarea viitoare la viitoarele alegeri, actuala împărțire la nivel internațional este între partide globaliste și patriotice. Acum alianța din Italia a câștigat net, am încredere că vom face și noi același lucru la viitoarele alegeri”, a declarat George Simion.

Liderul AUR este deranjat însă de eticheta de extremă dreapta și spune că AUR, ca și Alianța Frații Italiei, reprezintă „o orientare suveranistă”.

„I s-a lipit eticheta aceasta de extremă dreaptă, ca să vă faceți o idee, cele 3 formațiuni care compun viitoarea guvernare din Italia au 250 de parlamentari aproximativ, iar alianța de centru stânga va avea un număr de 70 de parlamentari. Vor unii sau nu vor să înțeleagă că noi reprezentăm orientarea suveranistă a opțiunilor politice a cetățenilor României, este bine… vor trebui să se învețe, suntem acum a doua forță politică”, a mai spus liderul AUR.

Conform ultimelor sondaje politice, PSD ar avea în acest moment un procent de 35%, PNL – 22%, AUR – 15%, iar USR – 8%.

Marilena Nedelcu