16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:45

George Maior a fost audiat ca martor la Secția Specială în dosarul extrădării lui Nicolae Popa: “Totul a fost legal!”

spot_img

Chemat pentru a treia oară la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, Ambasadorul României în SUA, fostul șef  al SRI, George Maior, s-a prezentat vineri dimineața la audieri. El a dat explicații  în dosarul privind repatrierea a lui Nicolae Popa, dosar,  în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

La ieșire, George Maior a spus că extrădarea lui Nicolae Popa s-a făcut legal. 

„Vor să afle faptele, împrejurările legate de una dintre cele mai de succes operațiuni ale statului român din punct de vedere al combaterii unui fenomen grav care a afectat 300.000 de cetățeni. Ca martor sunt încântat să redau aceste fapte. SRI s-a implicat și dacă nu ar fi făcut-o, n-ar fi fost menirea serviciului. SRI și-a făcut datoria exemplar”, a spus fostul șef al SRi, George Maior. 

Este a treia oară când procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar. Fostul șef SRI a mai fost citat pe 23 iunie și pe 23 iulie, însă nu s-a prezentat, invocând “motive obiective”. 

În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracțiune și că poate ar trebui investigați cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.