4.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 12:46
No menu items!

George Maior a fost ales președintele Academiei Militare

spot_img

Adunarea Generală a Academiei de Științe Militare (ASM), întrunită în ședință joi, 29 ianuarie 2015, l-a ales în funcția de  președinte al Academiei pe George Cristian Maior.

larg maior incertitudine
Conform unui comunicat al Academiei Militare, în funcția de secretar general a fost ales domnul prof. univ. dr. Gheorghe Toma.

George Maior a ținut un discurs în care a subliniat importanța alinierii la standardele excelenței academice și cercetării de vârf și a vorbit despre nevoia unei viziuni strategice și integrarea în sistemul de răspuns la marile provocări ale zilelor noastre. Președintele Academiei a arătat, de asemenea, necesitatea oferirii unui răspuns strategic la nevoile de apărare și securitate națională pe care le are România.

Academia de Științe Militare este o instituție publică de interes național în domeniul cercetării științifice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. ASM are în compunere trei secții științifice: secția de științe militare, secția de ordine publică și secția de informații și securitate națională. Secțiile științifice reprezintă verigile de bază ale organizării Academiei, care asigură îndeplinirea obiectivului de activitate al acesteia. Activitatea secțiilor se desfășoară sub coordonarea științifică a Universității Naționale de Apărare Carol I, a Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și a Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul.

ASM își propune ca obiectiv principal de activitate promovarea pe plan național și internațional a cercetărilor științifice din sistemul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, în scopul alinierii la cerințele NATO și ale Uniunii Europene. Totodată, instituția coordonează activitatea de cercetare științifică din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională și creează cadrul legal pentru realizarea continuă a progresului științific și tehnic.

comunicat Academia Științe Militare

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a demisionat, marți, 27 ianuarie, de la conducerea instituției. Președintele Klaus Iohannis i-a acceptat imediat demisia.

M. Nedelcu