18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:43

George Cosac, noul președinte al CS Dinamo București

spot_img

Clubului Sportiv Dinamo București anunță pe site-ul său oficial că, de miercuri, 25 noiembrie, George Cosac a devenit președint pentru următoarele șase luni.

”Începând cu data de 25 noiembrie 2015, domnul comisar-șef George Cosac a fost împuternicit pe o perioadă de șase luni, prin ordin al ministrului afacerilor interne, să îndeplinească atribuțiile postului de președinte al Clubului Sportiv Dinamo București. În vârstă de 47 de ani, George Cosac este fost tenisman de top, sportiv de înaltă performanță al CS Dinamo”, se arată în comunicatul CS Dinamo.

George Cosac a fost președintele Federației Române de Tenis, iar cele mai bune performanțe ale sale sunt câștigarea locului 6, la dublu, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Barcelona, din 1992, trei finale de dublu la Romanian Open, 30 titluri de campion național la seniori, dintre care 8 titluri la simplu (fiind al doilea sportiv ca număr de titluri câștigate la simplu). Timp de 9 ani a fost component al echipei naționale de Cupa Davis. Este al doilea jucător din lume care a câștigat toate cele 4 turnee de dublu într-un “Satelite” I.T.F. George Cosac este și președintele Federației Române de Tenis, se arată în prezentarea făcută de clubul bucureștean.

“Până la data împuternicirii, domnul George Cosac a îndeplinit atribuțiile postului de vicepreședinte la CS Dinamo București, coordonând Centrul Sportiv Brașov, secția Sporturi Individuale și Serviciul Organizare și Instruire Sportivă”, adaugă comunicatul.

Până de curând, funcția de președinte al CS Dinamo a fost deținută de fosta mare canotoare, multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă, care a preluat postul de ministru al Tineretului și Sportului.