1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:50
No menu items!

George Clooney va face un film despre scandalul ascultării telefoanelor din Marea Britanie

spot_img

“Attack Hack” va fi o adaptare pentru marele ecran a cărții cu același nume a jurnalistului Nick Davies

George Clooney

Starul american George Clooney va regiza un film despre scandalul ascultării telefoanelor, care a zguduit Marea Britanie în 2011, au anunțat studiourile Sony Pictures aflate la originea proiectului, informează joi AFP.

“Attack Hack” va fi o adaptare pentru marele ecran a cărții cu același nume a jurnalistului Nick Davies. Reporterul cotidianului The Guardian a scris despre scandalul imperiului mediatic, patronat de magnatul Rupert Murdoch, care s-a soldat cu închiderea fostului tabloid News of the World, cel mai bine vândut ziar din Marea Britanie.

Filmările vor începe anul viitor. Pelicula este o poveste care combină “minciuni, corupție și șantaj la cele mai înalte niveluri ale guvernului, comise de cel mai mare ziar din Londra”, a comentat George Clooney, într-un comunicat publicat de Sony Pictures. Nick este un jurnalist curajos și încăpățânat și este o onoare pentru noi să transpunem cartea sa pe ecran, a adăugat actorul.

Michael De Luca, responsabil al studioului Columbia Pictures (filială a Sony Pictures), a declarat că George Clooney, al cărui tată a fost ziarist, are un interes special pentru rolul jucat de jurnalism în viețile noastre.

Scandalul interceptărilor telefonice a dezvăluit legăturile strânse dintre imperiul mediatic, patronat de Rupert Murdoch, și politicieni, precum și metodele lipsite de scrupule ale tabloidelor britanice.

Cotidianul News of the World a fost închis în iulie 2011 de Murdoch, după ce s-a aflat că ziarul a accesat ilegal mesageria vocală a telefonului unei adolescente dată dispărută și care ulterior a fost găsită decedată.

C.A.