-3.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 4:24
No menu items!

George Clooney, premiat cu Globul de Aur pentru întreaga carieră

spot_img

Cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur va avea loc pe 11 ianuarie 2015

 George Clooney

Actorul şi regizorul american George Clooney va primi distincţia Cecil B. DeMille – un Glob de Aur onorific – pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, la gala care va avea loc în ianuarie, la Los Angeles, au anunţat, luni, organizatorii, potrivit Reuters.

George Clooney, în vârstă de 53 de ani, va primi distincţia Cecil B. DeMille la gala Globurilor de Aur care va avea loc în ianuarie 2015, la Los Angeles, unul dintre cele mai importante evenimente anuale pentru industria filmului, organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA).

Theo Kingma, preşedintele HFPA, a declarat că premiul acordat lui Clooney onorează “contribuţia extraordinară (a acestuia, n.r.) atât în faţa, cât şi în spatele camerelor”.

Clooney a câştigat de două ori premiul Oscar, pentru cel bun actor într-un rol secundar, cu filmul “Syriana”, şi ca producător al filmului “Argo”, din 2013, dar și trei premii Globul de Aur, două dintre ele pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolurile din “Descendenţii” şi “Marea hoinăreală”.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor, dar şi ca activist dedicat cauzelor umanitare. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele “Noapte bună şi noroc”, “Michael Clayton”, “Sus, în aer/ Up in the Air”, “Descendenţii/ The Descendants” şi “Ziua trădătorilor/ The Ides of March”

În 2014, Clooney a lansat al cincilea film ca regizor, “Eroii monumentelor”, iar recent a anunţat că va regiza o peliculă despre scandalul interceptărilor telefonice ilegale efectuate de presa britanică, care a dus la închiderea unor publicaţii şi la demisia unor politicieni de la Londra.

Cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur va avea loc pe 11 ianuarie 2015. Reprezentanţii HFPA vor anunţa nominalizările pe 11 decembrie, cu exact o lună înainte de gală.

C.A.