10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:41

George Becali, trei ani și șase luni de închisoare; decizie definitivă

spot_img

Gigi Becali 4_SZ

Curtea de Apel București a respins marți recursul declarat de omul de afaceri George Becali în dosarul contopirii pedepselor primite de acesta în cele trei dosare ale sale, urmând ca el să execute trei ani și șase luni de închisoare.

Instanța a respins cu majoritate de voturi atât recursul lui Becali, care solicitase să fie condamnat cu suspendare, dar și recursul procurorilor, care doreau un spor de un an pedeapsă.

Decizia instanței este definitivă.

În sala de judecată, George Becali s-a plâns de condițiile improprii în care a fost transportat de la Penitenciarul Poarta Albă la un penitenciar din Capitală și de aici la Curtea de Apel București.

“Există o ‘cursă’ care pleacă din toate pușcăriile. Durează șapte-opt ore până ajunge de la Poarta Albă la Rahova și Jilava. Deoarece eu trebuie să fiu ‘protejat’, stau într-o cușetă de un metru pătrat ca să nu iau legătura cu ceilalți deținuți. Eu am stat, că am cântat rugăciuni. Deci îmi este foarte greu”, a spus Becali în sala de judecată.

La un moment dat, el a citit din psalmi și a jurat cu mâna pe o icoană, pe care a scos-o dintr-o pungă.

Judecătorii au menținut decizia Tribunalului București din 27 iunie, prin care, la cei trei ani de închisoare rezultați din contopirea pedepselor în dosarele “Valiza”, schimbul de terenuri cu MApN și cel privind sechestrarea de persoane, s-a adăugat un supliment de șase luni.

George Becali a primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, ulterior, pe 20 mai, omul de afaceri a fost condamnat la doi ani închisoare în dosarul privind schimbul de terenuri cu MApN, iar pe 4 iunie a primit alți trei ani detenție în dosarul “Valiza”.

Cele trei pedepse au fost contopite, iar Tribunalul București a adăugat un supliment de șase luni, decizie menținută marți de Curtea de Apel București.

A.V.