5.7 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 5:49

Geoană: Nu beneficiez de locuință de protocol de la RAPPS

Mircea Geoană precizează cu referire la informaţiile apărute zilele acestea, că „nu beneficiază de locuinţă de protocol sau de serviciu şi de niciun alt privilegiu”. Dimpotrivă, senatorul PSD arată că „şi în perioada decembrie 2008 – noiembrie 2011, cât timp am fost preşedinte al Senatului României şi aveam legal dreptul la locuință de protocol în regim de gratuitate, eu am continuat să plătesc chirie”.

Potrivit lui Geoană, contractul este „unul perfect legal” şi plătește „o chirie la preţul pieţei, stabilită în 2007, într-o perioadă de boom imobiliar”. „Nu este vorba de niciun privilegiu. Singurul motiv pentru care am continuat să locuiesc în această casă după încheierea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare/construire a unei locuinţe proprietate personală. Aşa cum este de notorietate, am încercat să achiziţionez o locuinţă în 2009, dar proiectul a eşuat datorită intrării în faliment a investiţiei respective. Am reluat acest demers şi în viitorul apropiat voi rezolva problema unei locuinţe. Oricui i-ar conveni să plătească o rata lunară la un credit pentru propria locuinţa decât să contribuie prin chiria plătită la bugetul RAAPPS”, menționează senatorul.

În încheiere, el arată că apreciază decizia prim-ministrului de a face ordine în acest domeniu şi de a lua o serie de decizii concrete. „Sunt mulţi cei care beneficiază de locuinţa de protocol fără a avea dreptul, cu chirii modice sau chiar gratuit. Nu este şi nu a fost cazul meu”, spune Geoană. V.M.

Mircea Geoană precizează cu referire la informaţiile apărute zilele acestea, că nu beneficiază de locuinţă de protocol sau de serviciu şi de niciun alt privilegiu. Dimpotrivă, senatorul PSD arată că „şi în perioada decembrie 2008 – noiembrie 2011, cât timp am fost preşedinte al Senatului României şi aveam legal dreptul la locuiă de protocol în regim de gratuitate, eu am continuat să plătesc chirie.

Potrivit lui Geoană, contractul este unul perfect legalşi plăteșteo chirie la preţul pieţei, stabilită în 2007, într-o perioadă de boom imobiliar. Nu este vorba de niciun privilegiu. Singurul motiv pentru care am continuat să locuiesc în această casă după încheierea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare/construire a unei locuinţe proprietate personală. Aşa cum este de notorietate, am încercat să achiziţionez o locuinţă în 2009, dar proiectul a eşuat datorită intrării în faliment a investiţiei respective. Am reluat acest demers şi în viitorul apropiat voi rezolva problema unei locuinţe. Oricui i-ar conveni să plătească o rata lunară la un credit pentru propria locuinţa decât să contribuie prin chiria plătită la bugetul RAAPPS”, menționează senatorul.

În încheiere, el arată că apreciază decizia prim-ministrului de a face ordine în acest domeniu şi de a lua o serie de decizii concrete. Sunt mulţi cei care beneficiază de locuinţa de protocol fără a avea dreptul, cu chirii modice sau chiar gratuit. Nu este şi nu a fost cazul meu”, spune Geoană.V.M.