28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 14:10
No menu items!

Generalul Neculai Bontic, adjunctul șefului Jandarmeriei, audiat la DNA UPDATE

spot_img

Generalul Neculai Bontic, audiat la DNA

  • UPDATE

La ieșirea din sediul DNA, generalul Neculai Bontic a precizat că a dat o scurtă declarație în fața procurorilor militari anticorupție, că pe numele său nu a fost începută urmărirea penală și că este posibil să mai revină în fața anchetatorilor.

Surse judiciare au precizat că Bontic a dat declarații într-un dosar în care sunt verificate mai multe achiziţii făcute de Jandarmeria Română în anii precedenţi, dar şi în legătură cu fapte de corupţie presupus comise de şefi ai Jandarmeriei.

Adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, generalul-maior Neculai Bontic, este audiat, luni, la Direcția Națională Anticorupție. La această oră nici un oficial al DNA sau al Jandarmeriei nu a precizat pentru ce a fost chemat generalul Bontic.

Numele său a apărut și în scandalul angajărilor ilegale din Ministerul de Interne, finalizat, în 2011, cu trimiterea în judeacată a fostului șef al Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, și a adjunctului său, Nicolaie Rugină. De asemenea, a fost acuzat că ar fi înfiițat firme ce produc echipamente militare.

Andrei Tudor

Foto Liviu Untaru