25 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 3:20
No menu items!

Gelu Oltean, partenera sa și un britanic, arestați la cererea DIICOT

spot_img

Fostul şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne Gelu Oltean a fost arestat preventiv, duminică seara, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Braşov pentru acuzația de complicitate la trafic de droguri de mare risc. Decizia Tribunalului Brașov poate fi atacată în 48 de ore.

În dosar mai apar Vanessa Youness, partenera lui Gelu Oltean și proprietara unei clinici de detoxfiere și tratamente naturiste, la serviciile căreia au apelat de-a lungul timpului mai multe vedete, audiate de procurori ca martori.

Procurorii DIICOT au obținut arestarea preventivă și pentru cetățeanul britanic Thomas Lishman, un presupus fost angajat MI6 și prieten al celor doi, care ar fi adus și preparat Ayahuasca pentru pacienții clinicii.  

”Trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Braşov într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Aceştia organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conţine AYAHUASCA”, a anunţat DIICOT.

În februarie 2019, Gelu Oltean, povestea, într-un interviu pentru www.evz.ro, că Ayahuasca „este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, întra-devăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta.”. Gelu Oltean a explicat și că nu este nevoie să bați drumul până în America de Sud, cum a făcut el, pentru a avea acces la un astfel de „tratament”. 

„Din ignoranță, există o înțelegere greșită cu privire la Ayahuasca. În traducere, înseamnă vița de vie a sufletului. Dacă s-ar citi din curiozitate rețetarul acestui ceai pe Wikipedia, că e la îndemâna oricui, s-ar putea vedea că există diferite rețete ce pot fi folosite oriunde în lume legal și unele doar în America de Sud. Ambele rețete au același efect vindecător al unui spectru foarte larg de boli și afecțiuni.

Gelu Oltean susținea și că s-a vindecat de mai multe boli, folosind drogul. Înainte să fie șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă, Oltean a fost șef al Direcției de Combatere a Crimei Organizate Cluj.