duminică, 17 ianuarie 2021 - 5:29

Gastronomia internaţională: Preparate culinare cu marijuana

Vaccinare în stand-by, în Norvegia, din cauza prea multor decese la persoane vârstnice

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid,...

DNA clasează dosarul Chiliman-Moisescu, după ce i-a reținut în 2015

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a clasat dosarul în care fostul primar PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, era acuzat că ar fi primit comisioane în...

Gafa Guvernului Cîțu, pe banii românilor

Angajatorii din România sunt bulversați de o gafă a Guvernului Cîțu. Executivul a uitat să precizeze în hotărârea prin care a fost mărit salariul...

Whatsapp amână noile condiții de confidențialitate, dar nu renunță la ele

WhatsApp anunţă că va amâna cu trei luni aplicarea noilor politici de intimitate, care ar fi trebuit să devină active de la 8 februarie....

prajitura cu marijuana

Marijuana a început să fie încorporată tot mai mult de maeştrii bucătari din lumea întreagă în repertoriile lor culinare şi pare să devină noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională.

Deşi a oferit deja lumii celebrele tarte cu canabis şi ciocolata cu canabis, acest ingredient halucinogen are şanse mari să intre în curând în universul gastronomiei de lux. În ciuda faptului că proprietăţile sale psihoactive şi medicinale continuă să fie îndelung dezbătute, unii dintre maeştrii bucătari de renume au început să folosească marijuana pentru a explora aroma şi potenţialul gastronomic al acestei plante, dar şi pentru a-şi extinde orizonturile creative, informează theguardian.com.

La Castelul Dragsholm din Danemarca maestrul bucătar Claus Henriksen serveşte clienţilor săi brânză afumată cu fum de marijuana, decorată cu frunze proaspete de canabis şi un piure preparat din seminţe prăjite şi pisate de marijuana.

Varietatea de canabis pe care o foloseşte – denumită Fedora 17 – are un conţinut foarte mic de THC (Tetrahidrocanabinol).

Această plantă este cultivată la o distanţă de doar câţiva kilometri, la ferma lui Søren Wiuff, un furnizor al celebrului restaurant Noma din Copenhaga şi al altor restaurante de top, foarte apreciat pentru principiile organice pe care le foloseşte în cultura plantelor şi a ierburilor aromate de pe terenurile sale.

Claus Henriksen a folosit canabisul lui Wiuff pentru a prepara o budincă aerată în formă cilindrică, iar cârnaţii incluşi în meniul mesei de Crăciun de la restaurantul său au inclus frunze uscate de marijuana şi arahide pisate.

C.A.

Avertizare de polei pe Autostrada A3. Deja s-au produs trei accidente

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române îi avertizează pe șoferi că pe autostrada A3 București – Ploiești sunt porțiuni acoperite cu polei,...

Avertizare pentru românii care călătoresc în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, potrivit informațiilor...

OMS, împotriva certificatelor de imunitate și a eliminării restricțiilor la călătorii internaționale

Organizația Mondială a Sănătății nu sfătuiește guvernele să ceară dovezi ale vaccinării sau imunității Covid ca o condiție pentru călătoriile internaționale, invocând „aspecte critice...

Priorități la vaccinare: Persoanele cu handicap și oamenii străzii, cuprinși în etapa a doua a campaniei

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat vineri că persoanele fără adăpost şi cele cu handicap vor intra în etapa a doua de vaccinare anti-COVID,...

STS anunță că plaforma dedicată vaccinării funcționează

Platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă şi poate fi accesată la nivel naţional în vederea programării pentru vaccinare anti-COVID, a anunţat, vineri, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,...