3.9 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 6:47

Gardienii de la Penitenciarul Rahova, audiați la DNA

Gardienii de la Penitenciarul Rahova, audiați la DNA
foto: epochtimes-romania.com

Mai mulţi paznici de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, din Capitală, au fost audiaţi zilele trecute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 Potrivit unor surse, gardienii au fost chemaţi ca martori într-un dosar deschis de cei de la D.N.A, structura centrală. Procurorii suspectează că în interiorul Penitenciarului Rahova au loc mai multe acte de corupţie care permit deţinuţilor accesul la telefoane mobile şi multe alte bunuri interzise prin lege.

 În acest context, nu este pentru prima dată când reprezentanţi ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Rahova apar în dosare intrumentate de D.N.A. Corupţia la gratiile de la Rahova a ieşit prima oară la suprafaţă în februarie 2012. Atunci ,Virgil Mihuţ, subcomisar în cadrul penitenciarului,  a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

 Potrivit  procurorilor anticorupţie, Virgil Mihuţ a primit în repetate rânduri, prin intermediari, bani de la cei încarceraţi în penitenciar. Printre cei ajutaţi de  subcomisar s-a numărat şi interlopul Sile Cămătaru.

 Dosarul deferit justiţiei în februarie 2012 nu este însă singurul pe care angajatul de la Rahova  l-a avut pe masa magistraţilor. În iunie 2012 , procurorii l-au trimis în judecată a doua oară , tot pentru acte de corupţie.Statisticile făcute de cei de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor scot la iveală cifre alarmante. În 2011, peste 11.000 de telefoane mobile au fost descoperite şi confiscate din penitenciarele din România.

 

Gabriela Ghitcuță