18.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 4:56
No menu items!

Garda de Mediu verifică pădurea familiei Cîțu (Antena 3)

spot_img

Garda de Mediu se află, miercuri, în control la pădurea aflată în proprietatea familiei lui Florin Cîțu, informează Antena3. Potrivit declarației sale de avere, Florin Cîțu deține împreună cu fratele său 75 de hectare de pădure din comuna Voineasa, județul Vâlcea.

Antena 3 a arătat că pământul deținut de Cîțu ar fi fost defrișat. Ar fi vorba de 2472 mc de lemn tăiat. Bazându-se pe estimarea că la un hectar de pădue de 80-100 de ani sunt 300 de mc de masă lemnoasă.

Florin și George Cîțu au încercat încă din 2014 să atragă investitori pentru a construi un complex turistic format din hotel, pârtie de schi și case de vacanță. Frații Cîțu mai doreau să construiască un ștrand plutitor pe lacul Vidra, care iarna să se transforme în patinoar, precum și un debarcader. De asemenea, în plan mai era un complex comercial, un restaurant, un camping, o tabără de schi, o păstrăvărie și un amfiteatru exterior.

Potrivit unor documente publicate de Ziarul de Vâlcea, părinții ministrului Florin Cîțu se află într-un litigiu cu statul, în legătură cu retrocedarea a 50 de hectare de teren, în apropierea domeniul schiabil Transalpina. Din declarațiile angajaților, întregul dosar a fost înaintat ministrului Cîțu, care nu l-a mai înapoiat. Probele care atestă incompatibilitatea au ajuns și la premierul Orban, care a promis verificări, relatează antena3.ro.

Procesul în care părinții lui Cîțu au revendicat retrocedarea a 50 de hectare pe marginea lacului Vidra, în apropierea pârtiei Voineasa a fost câștigat de aceștia, dar Romsilva a contestat decizia și a solicitat anularea dreptului de proprietate pentru o suprafață de 11,6 hectare.