-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 5:27
No menu items!

Garda de Mediu îi va confisca animalele lui Nuțu Cămătaru

spot_img

Garda de Mediu îi va confisca animalele lui Nuțu Cămătaru

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) vor intra luni după-amiază pe proprietatea interlopului Ion Balint, mai cunoscut drept Nuțu Cămătaru, pentru a prelua animalele pe care acesta le ține captive de câțiva ani: patru lei, din care doi sunt pui, doi urşi, un cerb şi o căprioară, precum şi păsări exotice.

În urma discuţiilor purtate luni dimineață cu mai multe organizații de mediu, dar şi cu reprezentanți ai primăriilor, ai Poliţiei şi ai Jandarmeriei, Garda de Mediu urmează să stabilească unde şi cum să transporte animalele aflate la ferma lui Nuţu Cămătaru. Urşii ar putea fi duşi la Grădina Zoologică de la Zărneşti, dar pentru lei nu mai există loc acolo, au precizat reprezentanţii GNM.

Surse judiciare declarau, la finele săptămânii trecute, că, în urma percheziţiilor făcute la ferma lui Nuţu Cămătaru, polițiștii au găsit doi urşi, patru lei, doi cerbi carpatini, 20 de câini de rasă, 30 de cai de rasă, dintre care unii sunt pursânge olandezi – al căror preţ ar ajunge la 100.000 de euro, precum şi mai multe păsări exotice.

R.D.