26.7 C
București
marți, 9 august 2022 - 2:13
No menu items!

Garanti Leasing ia un împrumut de 7 mil. € de la EFSE pentru finanțarea micilor antreprenori

spot_img

EFSE este un fond public-privat sprijinit de guvernul Germaniei

garanti-bank

Garanti Leasing, parte a Grupului financiar-bancar Garanti România, a semnat un acord de împrumut pentru suma de 7 milioane de euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), pentru facilitarea accesului întreprinderilor micro și mici românești la finanțarea activelor fixe.

Garanti Leasing facilitează achiziția de echipamente de producție, utilaje agricole și vehicule comerciale.

”Întreprinderile micro și mici reprezintă un segment de interes pentru economia românească. Cu toate acestea, ele încă se confruntă cu acces limitat la finanțarea necesară pentru a crește și pentru a obține succesul dorit”, a declarat Okan Yurtsever, director general al Garanti Leasing.

Monika Beck, președintele Consiliului de Administrare al EFSE, a declarat că Garanti Leasing asigură impactul dorit asupra grupului țintă al Fondului, reprezentat de întreprinderi micro și mici, prin colaborararea strânsă cu Garanti Bank România.

EFSE a fost înființat de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) și a Comisiei Europene. Fondul are ca scop susținerea dezvoltării economice în state din sud-estul Europei și spațiul ex-sovietic, prin sprijinirea sectoarelor financiare locale și consolidarea abilității instituțiilor de a oferi finanțare sustenabilă.

Fondurile EFSE sunt oferite ca finanțare pe termen lung în special întreprinderilor micro și mici. Activităţile de investiţii ale EFSE sunt susţinute de EFSE Development Facility, care oferă asistenţă tehnică, consultanţă şi servicii de training instituţiilor partenere, pentru a le ajuta să își consolideze capacitățile operaționale și managementul profesional.

EFSE funcționează din 2005, capitalul fiind asigurat de agențiile-sponsor, instituțiile financiare internaționale și investitorii instituționali privați.

Fondul este administrat privat de către Oppenheim Asset Management Services, Luxembourg, în calitate de manager, şi de Finance in Motion, Germania, în calitate de consilier.

Garanti Leasing funcționează prin intermediul a șapte birouri locale, iar Garanti Bank are 78 de agenții în România. Garanti Bank România este o bancă universală deținută de către Turkiye Garanti Bankasi AS, a doua bancă privată din Turcia după active.

V.B.