23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:43
No menu items!

Garanti Bank ia 50 mil. € de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor și instituțiilor publice din România

spot_img

Garanti-Bank-exterior

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat miercuri un acord de împrumut pentru Garanti Bank, în valoare de până la 50 de milioane euro, pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), a corporaţiilor de mărime medie și a instituțiilor din sectorul public românesc, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Împrumutul BEI este dedicat susținerii companiilor care au un impact pozitiv asupra ratei șomajului din România.

Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al BEI responsabil pentru operațiunile de creditare în România, a afirmat că acordul de împrumut se înscrie în strategia prioritară a BEI de a ușura accesul la finanțare pe termen lung al IMM-urilor și corporaţiilor de mărime medie, care reprezintă motorul industriei și care au fost afectate puternic de fragmentarea de pe piața financiară.

”În colaborare cu Garanti Bank, noul partener al Băncii Europene de Investiții, fondurile BEI vor sprijini în special investițiile realizate în condiții favorabile de către IMM-uri, consolidând astfel competitivitatea acestui sector economic important”, a afirmat Tănăsescu.

Acordul de împrumut reprezintă prima colaborare dintre BEI și Garanti Bank și a fost acordat pe baza unui plan comun pentru dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Garanti Bank are în prezent peste 25.000 de clienți IMM-uri și 3.000 din zona de corporate.

Fondurile prevăzute în parteneriatul cu BEI vor sprijini dezvoltarea și creșterea competitivității IMM-urilor și a corporaţiilor de mărime medie, prin desponibilitatea crescută a creditelor pe termen lung.

În prezent, BEI colaborează cu 11 instituții financiare partenere din România și are linii de credit în valoare totală de 1,3 miliarde euro. BEI este o instituție de creditare pe termen lung deținută de statele UE.

Garanti Bank România este o bancă universală deținută de către Turkiye Garanti Bankasi AS, a doua bancă privată din Turcia după active.

Vlad Bârleanu