4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:46
No menu items!

Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare au finalizat procedurile de fuziune

spot_img

Obiectivul fuziunii a fost optimizarea costurilor

garanti-bank

Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare (Domenia Credit IFN SA) au finalizat procedurile privind fuziunea celor două companii în România, în urma îndeplinirii tuturor formalităților legale, potrivit unui comunicat al băncii. Aceasta este prima fuziune din piața locală dintre o bancă și o instituție financiară nebancară.

Ufuk Tandogan, CEO al Grupului Garanti România, a afirmat că fuziunea este parte a strategiei de a impune ”un model de afaceri simplificat și multifuncțional”.

”În urma acestui proces, ne-am optimizat costurile, randamentul nostrua fost îmbunătățit, iar echipa noastră de experți și specialiști în credite ipotecare s-a mărit”, a declarat Ufuk Tandogan.

Fuziunea nu a influențat în niciun fel condițile de creditare stabilite pentru clienții care au împrumuturi la Garanti Credite Ipotecare, aceleasi condiții contractuale fiind menținute și după data fuziunii.

KPMG și NTMO (societatea de avocatură afiliată KPMG în Romania) au oferit consultanță legală și financiară.

În 2013, Garanti Credite Ipotecare a înregistrat venituri nete de 3,1 milioane euro șiunprofit de 0,6 milioane euro. Volumul total al portofoliului de credite al Garanti Credite Ipotecare era, la data fuziunii, de 114 milioane euro în timp ce volumul mediu al fiecarui credit se ridica la aproximativ 30.000 de euro.

Grupul Garanti mai cuprinde Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum și este deținut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia după active.