23.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 13:54

GALERIE FOTO Momente emoționante la New York, la 20 de ani de la atentatele teroriste. Biden, Obama, Clinton și Bush, la comemorare

spot_img

La memorialul creat pe locul fostelor clădiri World Trade Center au ajuns patru președinți. George Bush, în mandatul căruia au avut loc atentatele, Bill Clinton, Barack Obama și actualul președinte Joe Biden. Primul moment de reculegere în întreg oraşul New York a fost ţinut sâmbătă, în memoria victimelor atacurilor teroriste din urmă cu 20 de ani, la ora locală 08:46, ora la care primul din cele două turnuri gemene a fost lovit de avionul deturnat de teroriști.

Momentul de reculegere a fost urmat de citirea numelor celor 2.977 de victime ale atacurilor de către rudele îndoliate. Citirea numelor este întreruptă de momente de reculegere care vor marca orele la care fiecare dintre celelelalte trei avioane s-a prăbuşit şi când clădirire gmene au căzut.

Potrivit CNN, preşedintele Joe Biden a decis să nu susțină un discurs.

Vineri seara, însă, într-o înregistrare video lansată de Casa Albă, preşedintele american a făcut apel la unitate.

„Îi onorăm pe toţi cei care şi-au riscat şi şi-au dat viaţa în minutele, orele, lunile şi anii de după”, a spus Biden despre lucrătorii din serviciile de urgenţă care au răspuns atunci. „Nu contează cât timp a trecut, aceste comemorări aduc îmapoi tot ce este mai dureros ca şi când tocmai ai fi primit vestea în urmă cu câteva secunde”, a mai spus preşedintele.

În întreaga lume au loc sâmbătă manifestări de comemorare.

C.D.