28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:50
No menu items!

GALERIE FOTO Mii de turiști români campează în nesimțire pe plajele sălbatice unde legea interzice

spot_img

Plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Midia sunt asaltate de turiști la fiecare sfârșit de săptămână și nu numai. Își parchează mașinile și își montează corturile deși legea interzice camparea în aceste zone sălbatice. Reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării îi amendează, iar turiștii rămân în continuare să -și termine sejurul. În urma lor rămâne un munte de gunoaie.

 

În luna iulie, numărul turiștilor care vin pe plajele sălbatice a crescut cu fiecare zi. Astfel, la sfârșit de săptămână plajele Vadu, Corbu și Midia sunt sufocate de mașini și corturi.

Foto: Facebook ARBDD

Weekend-ul trecut au fost aproximativ 8.300 de turiști și 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe zi, respectiv 3000 sâmbătă și 4000 duminică, de asemenea și cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi), scrie ARBDD într-o postare pe Facebook.

„Acțiunile de monitorizare și control în zonă au continuat, inspectorii ecologi ai ARBDD au acționat cu echipaje mixte formate din reprezentanți ai Poliției zonale Corbu și ai Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.

Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați. Dintre aceștia, sunt turiști care recunosc fapta, își asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (mașina sau cortul).”, potrivit reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării face un apel disperat la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone sălbatice.