2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:47
No menu items!

Galați, primul județ în care se impune masca de protecție oricărei persoane care iese în spațiul public

spot_img

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice de către toţii cetăţenii din judeţ, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Galaţi.

Potrivit sursei citate, decizia intră în vigoare începând de luni şi se aplică în spaţii publice, precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere.

Aceeaşi sursă precizează că nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

De asemenea, și persoanele care lucrează în spaţiilor publice amintite au obligaţia să se asigure că angajaţii şi vizitatorii/clienţii pun în aplicare măsura CJSU Galaţi. 

Potrivit prefectului Gabriel Avramescu, infectarea în Galați a fost provocată de două grupuri de turiști care au venit din Turcia și au fost confirmați pozitiv la noul virus. La data când aceștia au sosit din Turcia, țara respectivă nu se afla pe lista zonelor galbene, a declarat prefectul pentru digi24.ro.

Vineri, în Galați erau înregistrate 90 de cazuri de infectare și două decese. Cinci pacienți au fost vindecați.