3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:24
No menu items!

Gala Latin Grammy: Enrique Iglesias şi Jorge Drexler, marii câştigători

spot_img

Enrique Iglesias a câştigat trei premii Latin Grammy, iar Drexler şi Ana Tijoux au obţinut premiul pentru înregistrarea anului

 Enrique Iglesias

Enrique Iglesias şi Jorge Drexler au fost marii câştigători ai galei premiilor muzicale anuale Latin Grammy, care a avut loc joi seară, informează Reuters.

Enrique Iglesias a câştigat trei premii Latin Grammy, inclusiv pentru cântecul anului, în timp ce Drexler şi cântăreaţa franco-chiliană Ana Tijoux au obţinut premiul pentru înregistrarea anului, cu cântecul “Universos Paralelos”.

Regretatul chitarist de flamenco Paco de Lucia, al cărui album “Cancion Andaluza” a fost desemnat albumul anului, a câştigat două distincţii Latin Grammy, acestea fiind cele mai importante premii din industria muzicală latino. Paco de Lucia a murit în februarie, la vârsta de 66 de ani, din cauza unui infarct.

Debutul galei Latin Grammy a fost întârziat pentru a fi difuzat discursul lui Obama legat de ordinul executiv privind imigraţia, o problemă foarte importantă pentru comunitatea latino din Statele Unite ale Americii.

Publicul a aplaudat discursul preşedintelui american, iar Enrique Iglesias şi-a spus punctul de vedere privind această chestiune, în timp ce mulţumea pentru premiul pentru cântecul anului, obţinut pentru piesa “Bailando”, într-un discurs susţinut în cadrul unei transmisiuni directe de la Paris.

Cântăreţul columbian Carlos Vives, care a câştigat două distincţii, şi-a încheiat discursul de acceptare pentru premiul pentru cel mai bun album tropical, “Mas + Corazon Profundo”, dedicându-i premiul lui Barack Obama.

Cea de-a 15-a ediţie a premiilor Latin Grammy, transmisă în Statele Unite ale Americii de reţeaua de televiziune de limbă spaniolă Univision, a fost prezentată de actorii mexicani Jacqueline Bracamontes şi Eugenio Derbez. Câştigătorii sunt desemnaţi de membrii cu drept de vot ai Latin Academy of Recording Arts and Sciences.