miercuri, 27 ianuarie 2021 - 11:13

Gala Critics Choice Awards 2014: “12 Years a Slave”, desemnat cel mai bun film

Restricții de călătorie în Belgia, valabile până la 1 martie

Restricțiile de călătorie în Belgia au intrat în vigoare și sunt valabile până pe 1 martie. Sunt permise doar călătoriile esențiale și sunt interzise...

Jurnalul.ro: Răfuielile din interiorul Poliției ne ucid pe noi

Jurnalul.ro face, miercuri, o analiză a războiului din Poliția Română, în care șeful de la Omoruri Radu Gavriș este suspendat, cercetat și înlăturat din...

Îngrijorări în Israel, țara cu cea mai mare rată de imunizare, după o explozie de cazuri Covid-19 la copii

În timp ce adulții cu vârsta peste 40 de ani se vaccinează într-un ritm aproape miraculos, Israelul înregistrează o creștere accentuată a numărului de...

Parlamentarii, amânați la vaccinare

Parlamentarii au aflat, marți după-amiază, că România nu mai are suficiente doze de ser pentru imunizarea lor. Amânarea luată în calcul de Comitetul de...

12 Years a Slave

Drama “12 Years a Slave” şi comedia “Ţeapă în stil american/ American Hustle” au fost marii câştigători la gala Critics Choice Awards 2014, organizată joi în Santa Monica, California, informează Reuters.

“12 Years a Slave”, de Steve McQueen, a fost desemnat cel mai bun film, iar filmul “American Hustle”, de David O. Russell, nominalizat joi la 10 premii Oscar, a câştigat premiul pentru cel mai bun film de comedie.

Cate Blanchett s-a impus la categoria “cea mai bună actriţă” cu rolul din filmul “Blue Jasmine”, de Woody Allen, pentru care a primit un Glob de Aur şi este nominalizată la Oscar.

Matthew McConaughey a primit premiul pentru cel mai bun actor, cu rolul unui activist anti-SIDA, diagnosticat cu această maladie în anii ’80, din filmul “Dallas Buyers Club”, de Jean-Marc Vallée, fiind de asemenea nominalizat la Oscar pentru acest rol.

Partenerul său din acest film, Jared Leto, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, după ce duminică i-a fost acordat Globul de Aur, pentru interpretarea unui transsexual seropozitiv.

 Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar a fost adjudecat de Lupita Nyong’o, care a ieşit câştigătoare în faţa lui Oprah Winfrey şi a Juliei Roberts.

Premiul pentru cea mai bună actriţă de comedie i-a revenit lui Amy Adams, cu rolul Maxinei Gardiner, partenera escrocului Irving Rosenfeld (Christian Bale), din “Ţeapă în stil american/ American Hustle”, despre un complicat caz de corupţie din anii ’70.

Leonardo DiCaprio a fost desemnat cel mai bun actor de comedie, pentru interpretarea brokerului Jordan Belfort în filmul “Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street”, de Martin Scorsese, bazat pe autobiografia lui Belfort. DiCaprio a mai primit un Glob de Aur la aceeaşi categorie şi este, de asemenea, nominalizat la Oscar.

Realizatorul american Alfonso Cuarón a fost desemnat cel mai bun regizor pentru filmul SF “Gravity 3D: Misiune în spaţiu”, peliculă premiată de asemenea pentru efecte vizuale, montaj şi imagine. Sandra Bullock a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film de acţiune, cu rolul unui astronaut captiv în spaţiu din acest lungmetraj, în care face echipă cu George Clooney.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un film de acţiune i-a fost decernat lui Mark Wahlberg, pentru rolul unui membru Navy SEAL, care participă la o misiune în Afganistan, din filmul de război “Supravieţuitorul/ Lone Survivor”, de Peter Berg.

Filmul francez “Adèle: Capitolele 1 şi 2/ Adèle”, de Abdellatif Kechiche, a primit premiul pentru cel mai bun străin, după ce a ratat joi nominalizarea la Oscar, pentru aceeaşi categorie. Pentru interpretarea lui Adèle, o adolescentă aflată la vârsta iniţierii şi a dramelor emoţionale, Adèle Exarchopoulos, în vârstă de 20 de ani, a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă debutantă.

Premiul pentru cel mai bun film SF/ horror a fost câştigat de pelicula “Gravity 3D: Misiune în spaţiu”.

Producţia Disney “Frozen: Regatul de gheaţă” a fost desemnată cel mai bun film de animaţie, acest lungmetraj câştigând şi premiul pentru cel mai bun cântec (“Let It Go”).

Filmul “20 Feet From Stardom”, despre muzicienii ce asigură backing vocals pentru cântăreţi celebri, a câştigat premiul pentru cel mai bun documentar.

Premiul pentru scenariu original a revenit filmului SF “Her”, regizat de Spike Jonze, care a scris şi scenariul peliculei. “Her” vorbeşte despre un scriitor singuratic ce începe să resimtă afecţiune pentru sistemul de operare al calculatorului său (a cărui voce este asigurată de Scarlett Johansson).

Premiul pentru scenariu adaptat i-a fost acordat lui John Ridley, pentru adaptarea cărţii autobiografice “12 Years a Slave”, de Solomon Northup, care a stat la baza filmului cu acelaşi nume, de Steve McQueen.

Actorul şi regizorul Forest Whitaker a primit premiul Joel Siegel, pentru implicarea sa în acţiuni umanitare.

Actorii Julie Delpy şi Ethan Hawke, alături de regizorul Richard Linklater, au fost premiaţi cu Louis XIII Genius Award, pentru trilogia romantică “Înainte de răsărit/ Before Sunrise”, “Înainte de apus/ Before Sunset” şi “After Midnight”.

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acordă premiile Critics’ Choice, este alcătuită din reprezentanţii a peste 200 de posturi de televiziune, radio şi site-uri din Statele Unite şi Canada.

C.A.

Care este pedeapsa pe care au cerut-o procurorii pentru Elena Udrea

Procurorul DNA a cerut, la ultimul termen al dosarului în care Elena Udrea este judecată pentru fapte de corupție în legătură cu campania electorală...

Iohannis i-a chemat la Vila Lac pe premierul Cîțu și pe liderii Coaliției de guvernare

Klaus Iohannis are o întâlnire cu membrii coaliției de guvernare la Vila Lac, marți la ora 17. Președintele vrea să discute cu șefii partidelor...

Angela Merkel: ”Trebuie să diminuăm traficul aerian, astfel încât să nu se mai poată ajunge nicăieri”

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) ”Ce ne facem cu germanii care călătoresc? Am întrebat de o sută de ori în cadrul consultărilor purtate cu premierii landurilor: de...

Ce a răspuns Ludovic Orban când a fost întrebat dacă mai candidează la șefia PNL

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a evitat să răspundă deschis dacă mai candidează sau nu la congresul partidului, care va avea loc în...

Se amână vaccinarea în România. Gheorghiță (5 ianuarie): România nu ia în calcul amânarea vaccinării

Președintele Comitetului Național de vaccinare COVID, Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, că vaccinările vor fi reprogramate, din cauza deficitului de doze. În urmă cu...