1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:52
No menu items!

Galați: Șase polițiști, cercetați pentru trafic de influență și luare de mită

spot_img

Galați: Șase polițiști, cercetați pentru trafic de influență și luare de mită
foto: gandul.info

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi cercetează șase poliţişti, acuzaţi de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, trei agenţi din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi – Serviciul Tehnic şi trei agenţi din cadrul Serviciului de Examinări Permise auto al  Prefecturii Galaţi ar fi înlesnit eliberarea de permise de conducere.

Polițiștii au fost scoşi din activitatea de examinare şi puşi la dispoziţia anchetatorilor.

Anchetatorii nu au facut încă publică modalitatea clară de acțiune a acestora.

“Sunt infracţiuni de corupţie, de abuz în serviciu contra intereselor publice, şi infracţiunea de favorizare a infractorului. Alături de cei trei, mai sunt cercetaţi şi Martini George Emil, agent şef, Irimia Daniel, agent şef adjunct şi Soare Sorin, agent şef în cadrul compartimentului Examinări”, a declarat procurorul Liliana Istrate.

Anchetatorii le-au percheziţionat locuinţele suspecţilor, însă, deocamdată, nu au fost luate măsuri.

“Este greu de vorbit despre măsuri astăzi, la această dată, întrucât nici la instituţia prefectului, nici la serviciul public de permise şi înmatriculări nu s-a primit niciun fel de document oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi referitor la o eventuală cercetare a celor trei agenţi despre care se face vorbire într-un comunicat al Parchetului”, a declarat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

A.V.