2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:37
No menu items!

Galaţi: Zeci de percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări

spot_img

Galaţi: Zeci de percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări
foto: dcnews.ro

Poliţiştii și procurorii DIICOT au realizat un flagrant şi au efectuat 36 de percheziţii la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu produse din tutun, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, comisar Cristina Tatulici.

Potrivit purtătorului de cuvânt, 31 de persoane au fost conduse la audieri, au fost identificate şi ridicate aproape 110.000 ţigarete şi au fost indisponibilizate patru autovehicule.

Pentru probarea activităţii infracţionale, a fost organizat un flagrant, trei dintre suspecţi fiind surprinşi, într-o zonă limitrofă a municipiului Galaţi, în timp ce îşi împărţeau o parte dintre ţigaretele susceptibile a proveni din contrabandă.

Din cercetările efectuate a reieşit că suspecţii, în cursul anului 2012, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii de foloase materiale din contrabanda cu ţigări.

Din luna decembrie 2012 şi până în prezent, membrii grupării au introdus în România, prin frontiera verde, peste 73.000 de pachete de ţigări, fabricate în Republica Moldova.

În urma audierilor şi pe baza probatoriului administrat la dosar, şapte persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi constituire a unui grup infracţional organizat. Acestea urmează să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, faţă de o altă persoană a fost luată măsura interdicţiei de a părăsi localitatea.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Lucian Mera