5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:37
No menu items!

Gafă de proporții a consilierului prezidențial Iulian Chifu

spot_img

Chifu_Iulian

Iulian Chifu, consilier al președintelui Traian Băsescu și șef al Departamentului Afaceri Strategice și Securitate Internațională din Administrația Prezidențială, a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care face o confuzie între două personalități care au marcat istoria regiunii în deceniul trecut.

Într-un mesaj postat duminică, Iulian Chifu a vrut să marcheze 13 ani de când fostul lider iugoslav Slobodan Miloșevici a pierdut puterea în fața lui Vojislav Koștunița, în urma unor alegeri marcate de violențe și contestări. Chifu îl confundă însă pe Koștunița cu Zoran Djindjici, fost prim-ministru al Serbiei, asasinat în 2003, de asemenea o figură importantă a opoziției față de Slobodan Miloșevici.

chifu duda

Potrivit datelor publice, departamentul condus de Chifu are ca scop „definirea posturii strategice a României şi raportarea sa la conflictele în evoluţie şi crizele internaţionale”, inclusiv prin elaborarea de strategii integrate de politică externă, securitate şi apărare.

În CV-ul de pe site-ul Administrației Prezidențiale, Chifu scoate în evidență calitatea sa de profesor asociat în cadrul Departamentului Relaţii Internaţionale al SNSPA Bucureşti.

Vlad Bârleanu