10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 18:59

Gadgetul care scanează mâncarea, îți spune ce e și câte calorii are – VIDEO

spot_img

SCIO detectează “semnatura” moleculară a mâncării

 SCIO

SCiO este un gadget care analizează mâncare, plante și medicamente. Cu ajutorul său, atunci când îl îndreptăm spre alimentele dorite, primim pe aplicația de smartphone informații despre caracteristicile nutriționale, cât de copt este un fruct, calitatea uleiului de gătit sau cât de hidratate sunt plantele.

Scanerul exploatează puterea fizicii și chimiei pentru a afla totul, de la conținutul de zahăr dintr-un măr până la a afla dacă băutură pe care ai lăsat-o la bar conține urme de pastile, scrie businessinsider.com.

SCIO detectează “semnatura” moleculară a mâncării tale și apoi trimite toate detaliile pe smartphone-ul tau prin intermediul conexiunii Bluetooth. Baza de date SCIO a „traduce” această semnătură în conținut nutrițional.

SCiO include o sursă de lumină care e îndreptată spre alimentul dorit și un senzor optic numit spectrometru care colectează lumina reflectată. Spectometrul identifică atunci conținutul alimentelor și ne oferă informații pe ecranul smartphone-ului.

Oamenii de știință și-au prezentat proiectul pe un site de strângere de fonduri. Creatorii săi doreau 200.000 de dolari, dar au strâns peste 2,5 milioane de dolari de la aproape 12.000 de susținători.

SCiO ar urma să apară spre sfârșitul acestui an și ar putea revoluționa domeniul nutrițional.

C.A.