21.1 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 20:58

Gabriela Podașcă (PSD): Alin Popoviciu discriminează femeile

Gabriela PodașcăDeputatul PSD Gabriela Podașcă, vicepreședinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, își exprimă indignarea față de cea mai recentă inițiativă a deputatului PDL Alin Popoviciu și condamnă mentalitatea de grotă care stă în spatele ideii.

Propunerea domnului Popoviciu arată nu doar cât își «prețuiește» dânsul colegele, ci și ce atitudine retrogradă și discriminatorie are în general față de femei. Ca să vii cu ideea unui concurs de miss în Parlament înseamnă trei lucruri: unu, că te plictisești și că nu te interesează să vii cu propuneri legislative serioase; doi, că nu înțelegi cu ce anume se ocupă un parlamentar; trei, că ai o atitudine vădit superioară și evident discriminatorie față de femei

Gabriela Podașcă
deputata PSD

Deputatul face un apel către Cristina Trăilă și Andreea Paul, președinte interimar și prim-vicepreședinte al Organizației de Femei a PDL, să afirme dacă susțin în vreun fel inițiativa colegului Popoviciu și, în măsura în care consideră necesar, să respingă imediat astfel de propuneri.

Nu cred că putem lăsa netaxat acest gest. Fac un apel către femeile din PDL, către Cristina Trăilă și către Andreea Paul, să-și exprime opinia față de ce spune deputatul PDL Popoviciu. Mă aștept la condamnarea publică a propunerii, nu la scuze și tăceri vinovate.
Atitudinea «discuțiilor ca-ntre băieți» este exact aceeași atitudine care a tăiat salariile și drepturile femeilor în timpul guvernării PDL, care a dus la pierderea locurilor de muncă, aceeași atitudine care a scos mamele în stradă pentru că indemnizația de creștere a copilului era prilej de experimente sociale pentru o guvernare care a reușit să accentueze criza noastră demografică”, susține deputata PSD. „Discuțiile «ca-ntre băieți» sunt relicva guvernării «băieților deștepți» care aproape a scufundat România între 2010 și 2012

Gabriela Podașcă
deputata PSD

Andi Topală