17.1 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 11:07

Gabriela Podașcă: Femeile, mai afectate decât bărbații în timpul crizei economice

spot_img

Deputatul PSD Gabriela Podașcă a susținut, luni, la Skopje, necesitatea egalității de gen, în cadrul Conferinţei internaţionale „Integrarea europeană prin cooperarea parlamentelor, societăţii civile şi a structurilor indepedente de reglementare din Sud-Estul Europei”, organizată de Parlamentul Republicii Macedonia în cadrul Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est.

Gabriela Podaşcă, reprezentanta Camerei Deputaților în Grupul de lucru privind instituţionalizarea dimensiunii parlamentare a SEECP, a susținut în cadrul discuțiilor cu tema „Criza economică – o provocare la adresa solidarității parlamentelor, societății civile și a autorităților publice independente o intervenție pe subiectul egalității de șanse.

Nu putem discuta despre criza economică și politici de redresare fără a analiza dimensiunea egalității de gen. Femeile au fost afectate mai puternic de criză decât bărbații, iar pe termen lung, dacă nu luăm măsuri specifice pentru a le susține, riscăm să ne confruntăm cu tot mai multe cazuri de violență domestică, sărăcie, șomaj”

Gabriela Podașcă
deputat PSD – vicepreşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi

Am încredere că discuțiile de astăzi constituie un prim pas către sprijinirea egalității de gen și către susținerea acelor măsuri specifice pentru reducerea impactului negativ al crizei asupra femeilor. Avem nevoie de o voce comună care să exprime exact acele dificultăți cu care se confruntă femeile din țările membre SEECP. Egalitatea de gen ar trebui să devină un subiect-cheie în discuțiile referitoare la dezvoltarea economică a sud-estului Europei: o economie stabilă va reduce semnificativ inegalitățile de gen.

Gabriela Podașcă
deputat PSD

În încheiere, deputatul PSD Gabriela Podașcă a declarat că „însuși obiectivul acestui forum, respectiv promovarea păcii, stabilității, solidarității și relațiilor de bună-vecinătate în regiune, nu poate ignora dimensiunea de gen și impactul pe care asemenea dezechilibre îl pot avea asupra democrației din Sud-Estul Europei”.

Andi Topală