9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:44

Gabriela Firea: “Voi face plângere penală pentru refuzul de a dubla alocațiile / Turcan: “E o declarație politicianistă”

Gabriela Firea a depus, joi, in Comisia de Muncă amendament la buget pentru dublarea alocațiilor și a făcut un apel către politicieni de a vota amendamentul. În replică, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus că bugetul pentru alocații se află spre dezbatere în Parlament. “Vom vedea dacă va fi și a doua majorare a alocațiilor în acest an, a spus Turcan.

La scurt timp după încheierea audierilor în Comisia de Muncă, senatoarea Gabriela Firea a declarat la Antena 3 că PSD se pregătește să depună plângere penală pe numele premierului și miniștrilor de finanțe și al muncii, dacă nu vor fi dublate alocațiile, așa cum prevede legea aflată în vigoare.

“Avem o lege în vigoare, este vorba despre legea 14/2020, care prevede dublarea alocațiilor, lege care a fost promulgată și de președintele țării, de asemenea a fost declarată constituțională de către CCR. Ce se întâmplă de un an și jumătate, de când avem guvernarea PNL, iar apoi PNL-USR: modalități de tergiversare a aplicării acestei legi. (…) Aș vrea să știu ce explicații dau acești politicieni familiilor din România că nu au găsit bani în buget pentru o sumă infimă, 0,27%, și au găsit bani pentru tot felul de achiziții care nu erau urgente, nu erau presante.

În schimb, pentru copii nu numai că nu au avut milă și atenție, dar nici măcar nu au oferit un procent infim care nu însemna altceva decât aplicarea legii în vigoare. Ar dori să ajungem să depunem plângeri penale. Noi nu suntem cu plângeri penale, politica se face în Parlament, dar asta este calea. Nouă ne spun juriștii: dacă legea nu se aplică, plângere penală pentru abuz în serviciu pentru miniștrii care nu o aplică – începând cu premierul, ministrul de finanțe, ministrul muncii. Deci, asta este următoarea etapă, nu ne lăsăm”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Întrebată cum comentează faptul că Gabriela Firea a anunțat că ar face plângere penală care să o vizeze, Raluca Turcan a răspuns:

“E o declarație. N-are rost să intru într-o dezbatere care este pur politicianistă. Noi vorbim în momentul de față de un lucru concret, palpabil care vizează 5.000.000 de oameni. Pur și simplu aș simți că e o lipsă de respect pentru cei cărora ne adresăm acum dacă aș comenta acum o declarație politicianistă”.