0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:31
No menu items!

Gabriela Firea și Marius Budăi au semnat pentru majorarea alocațiilor pentru copii. Ministrul Familiei vrea o lege a adopției mai bună pentru copiii instituționalizați

spot_img

Ministrul Familiei, Gabriela Firea și ministrul Muncii, Marius Budăi, au anunțat, joi, că au semnat documentele necesare pentru întocmirea bugetului, astfel încât toate alocaţiile copiilor să fie majorate, începând de la 1 ianuarie 2022. De asemenea, cei doi miniștri au semnat și pentru acordarea celei de-a 13-a indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi.

Gabriela Firea a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a fost impresionată de condițiile create într-un centru pentru copii instituționalizați din sectorul 4. Ministrul Familiei va lucra, în perioada următoare, la legea adopției, astfel încât acești copii să poată avea o viață mai bună.

“În perioada imediat următoare, voi trata cu multă seriozitate şi legea adopţiei, astfel încât copii peste 7 ani, copii cu dizabilităţi, dar şi fraţii să poată fi adoptaţi mai uşor, să poată face parte din familii iubitoare, prietenoase şi care să le ofere o viaţă cât se poate mai bună.
 
50 de milioane de euro din Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt destinați pentru dezvoltarea infrastructurii sociale pentru copii, fiind incluse investiţii într-o reţea de 150 centre de zi pentru copiii în situaţii de risc.
 
Am vizitat astăzi, împreună cu primarul sectorului 4 Daniel Băluță, centrul familial “Floare Albastră”, o casă unde cresc în condiții foarte bune 12 copii instituționalizați din sectorul 4.
Sunt impresionată de ce-am văzut în acest loc. Este un exemplu de bune practici, îmi doresc ca astfel de case să fie în întreaga țară. Susțin cu tărie că fiecare copil merită un start bun în viață, grijă față de problemele vârstei și egalitate de șanse”, a scris Gabriela Firea.
 
Ministrul Familiei a mai subliniat că va intensifica, în cadrul activităților din noul minister, controalele și verificările pe cazurile sesizate privind acte de violență asupra copiilor.
 
M. Nedelcu