2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:21
No menu items!

Gabriela Firea, sancționată pentru discriminare

spot_img

Senatoarea PSD a fost găsită vinovată pentru declarațiile făcute la adresa lui Klaus Iohannis

Firea_SZ

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, în urma unui vot în unanimitate, că declaraţiile purtătorului de cuvânt al PSD, senatorul Gabriela Firea, reprezintă faptă de discriminare şi încalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situaţiei familiale”. CNCD a sancţionat astfel afirmaţiile prin care Gabriela Fire l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv că nu are copii.

 (…) Nu eşti un om complet fără să creşti un copil (…)

(…) Eu vă spun sincer că am prieteni de familie care nu au putut avea în mod natural, biologic, copii din motive de sănătate şi au înfiat (…) pentru că un părinte este mult atent, mult mai sensibil, la viaţa celor din jur pentru că se gândeşte la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci când creşte un copil de la primele zile până la maturitate. Sunt nişte etape ale vieţii pe care un om fără copii, un om care trăieşte într-o casă rece, fără să se audă gânguritul bebeluşilor, primii paşi, primele note de la şcoală, nu are cum să le simtă. Şi îţi marchează psihologic întreaga existenţă acest fapt.‘ (…)

(…) poți să înfiezi un copil, dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere (…)

(…) În toate statele civilizate cei care doresc să ajungă preşedinţi provind din familii complete, sunt căsătoriţi, au copii, au nepoţi, au trecut prin toate etapele vieţii. Toate familiile din România nu au aceste aspiraţii să ne conducă pe noi toţi ceilalţi, romanii, laolalta (…)

Gabriela Firea
senatoare PSD

CNCD a considerat că aceste afirmații reprezintă „faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situaţiei familiale”. CNCD i-a aplicat Gabrielei Firea un avertisment.