28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:14
No menu items!

Gabriela Firea: Primăria Capitalei va reveni în sediul vechi, în această vară. Lucrările au costat peste 40 de milioane de euro

spot_img

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca Primăria Generală să revină în sediul de lângă Cişmigiu, mai ales că se plăteşte o chirie prea mare pentru sediul din Grozăveşti.

Gabriela Firea a spus că „actualul spaţiu este costisitor pentru bucureşteni – 280.000 de euro chiria pe lună. Este o sumă importantă şi nu intenţionez să prelungesc acest contract de chirie. Voi solicita consilierilor generali să fie de acord ca în timpul cel mai scurt să ne mutăm să lucrăm în acest spaţiu, mai ales că este adecvat pentru o primărie generală”, a declarat primarul general ales, în timp ce inspecta, luni, şantierul de la sediul Primăriei Generale a Capitalei de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Ea a precizat că a primit asigurări pentru finalizarea lucrării până la 31 august, urmând ca recepţia să dureze cel mult 3-4 săptămâni. „Vom încerca împreună să urgentăm cât se poate de mult aceste lucrări de finalizare, precum şi recepţia şi transferul mobilei pentru a ne muta cât mai urgent în această clădire”, a adăugat Firea.

Consolidarea sediului Primariei a început în 2010, iar lucrările trebuia finalizate până pe 1 august 2013. Proiectul tehnic a fost făcut de firma Proescom, iar constructor a fost desemnat Rotary Construcții. În 2012, Primăria Capitalei a reziliat contractul cu proiectantul lucrărilor de consolidare, noul proiectant fiind firma Showdown. În plus, bugetul necesar consolidării a fost majorat de mai multe ori, ajungându-se de la 10 milioane de euro la circa 30 milioane de euro. În proiectul inițial nu a fost prevazută și parcarea subterană.

Olimpia Diaconiuc