Gabriela Firea îndreaptă tunurile spre Liviu Dragnea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a continuat miercuri atacurile la adresa lui Liviu Dragnea, pe care îl acuză că a orchestrat în ultimele zile o campanie de defăimare a sa, aducându-i, printre altele, acuzația ”diabolică” de a se fi erijat în purtătorul de cuvânt al celor care se opun amnistiei și grațierii în condițiile în care liderul PSD nu a discutat despre această ”fantezie” în partid, ci s-a consultat exclusiv cu câțiva apropiați din afara partidului.

Gabriela Firea, a acuzat, miercuri, că Partidul Social Democrat este condus dictatorial de Liviu Dragnea, afirmând că ei nu îi plac „şobolănismele” şi că nu vrea să se alăture acestui stil de management politic.

„Nu cred că este normal să ajungem ca într-o formaţiune politică, condusă unic, dictatorial, să nu poţi să spui nimic, pentru că dacă spui, imediat ţi se închide gura, că nu eşti solidar, că e anul centenar, că te-ai dat cu statul paralel, că vrei să cadă guvernul şi că nu vrei ordonanţă cu amnistie şi graţiere”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că, în prezent, comunicatorii partidului prezintă strategii frumoase, perfecte, de comunicare, dar nu adevărate.

”Întordeauna voi respecta decizia colegilor din partid şi dacă eu voi avea de suferit politic de pe urma declaraţiilor mele, de asemenea voi avea curajul să spun în comitetul exectiv, în comitetul executiv, prin reacţii publice, nu lucrări subterane, nu-mi plac şobolănismele. Am avut suficient parte de ele până acum din partea celorlalţi care pe faţă spun că totul e bine şi pe dedesubt… şobolăneală. Nu vreau ca e să mă alătur acestui stil de management politic”, a adăugat Firea.

Primarul a răspuns acuzaţiilor potrivit cărora se opune amnistiei şi graţierii precizând că nu are nimic împotrivă atât timp cât proiectul este într-un cadru legal, fără „fanteziile juridice care se pun la cale”. „O acuzaţie pe care aş vrea s-o numesc diabolică. S-a transmis în ultimele zile, după CEx de la Neptun, către colegi, către români, către mediul de afaceri, către exteriorul şi interiorul ţării, că primarul nu are probleme reale, toate lucrurile merg bine, totul este roz în Bucureşti, dar este un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei. (…) Noi nicioodatp nu am discutat despre amnistie şi graţiere, acest subiect a fost discutat de Liviu Dragnea doar de cei apropiaţi. Nu sunt împotriva niciunui proiect (…) dar totul trebuie să fie în deplină legalitate să nu compromitem România, întreaga echipă guvernamentală”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

Firea a făcut un apel la colegii din partid să înţeleagă că orice invenţie juridică poate duce la haos.

„Nici eu şi nici alţi colegi nu suntem de acord cu fanteziile juridice care înţeleg că se pun la cale. S-a declanşat în ultimele zile o campanie de defăimare a mea şi în online şi în discuţii de la om la om cum că mă opun libertăţii unor oameni de afaceri care au nevoie de amnistie şi graţiere. Fac apel la colegi să înţeleagă că orice invenţie juridică ne poate duce pe toţi în haos. Îi rog pe cei care aşteaptă astfel de măsuri să solicite deplină legalitate”, a declarat Gabriela Firea.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU