15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:56
No menu items!

Gabriela Firea îi cere primarului general Nicuşor Dan redeschiderea de urgenţă a Spitalului modular Pipera

spot_img

Gabriela Firea face apel la Primăria Capitalei să deschidă de urgenţă Spitalul modular de la Pipera, care a fost înfiinţat anul trecut la iniţiativa sa. Unitatea medicală are în dotare 400 de paturi și a fost făcută ca secție externă a Spitalului Victor Babeș din București.

„Spitalul modular deschis anul trecut în Pipera, în timpul mandatului meu de Primar General, zace în continuare acoperit de bălării, închis de inconstientul Nicusor Dan. Ura, nepriceperea, haosul și neputința actualului primar țin închis de peste un an de zile un spital perfect echipat, care ar putea salva vieți.

În timpul unei pandemii, în timp ce toți politicienii şi administratorii din lumea întreagă își folosesc la maximum toate resursele, decizia noului primar, pentru ajutorarea pacienților, a fost și este una singură: închiderea spitalului modular deschis de Firea”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar al Capitalei mai spune că ministrul interimar al sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat că ar dori să redeschidă Spitalul modular Covid din Pipera, dar primarul general Nicușor Dan nu a reacționat până acum.

În calitate de senator PSD de Bucureşti, împreună cu cei 21 de consilieri generali social democraţi, Gabriela Firea a solicitat primarului general convocarea unei şedinţe de Consiliu General, de îndată. pentru alocarea fondurilor necesare redeschiderii Spitalului modular din Pipera.

Solicitarea social democraţilor a rămas fără răspuns.

Spitalul modular de la Pipera a fost deschis în august 2020, într-un moment în care numărul de cazuri noi de COVID era de 1300/zi, iar presiunea pe spitale era mare, şi a fost conceput ca secție externă a Spitalului Victor Babeș având în dotare 400 de paturi.

Emanuel Stan