5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 2:06
No menu items!

Gabriela Firea extinde la nivel național programele sociale inițiate la Primăria Capitalei

spot_img

Extinderea la nivel național a programelor de succes implementate la Primăria Capitalei în perioada 2016-2020 – decontarea analizelor pentru viitoarele mame, sprijin pentru nou născuți, cuplurile infertile, cuplurile tinere, familiile monoparentale, victimele violenței domestice sau copiii care erau în pragul abandonului școlar, dar și cele care ajutau persoanele cu dizabilități (adulți și copii) sau bolnavii cronici – a fost principala temă de discuție în cadrul întâlnirii pe care ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Gabriela Firea a avut-o cu reprezentanții Federației Sanitas din România.

“Îmi propun ca programele pe care le-am inițiat și implementat cu succes la Primăria Capitalei să fie dezvoltate la nivel national. În aceeași măsură și proiectele dedicate susținerii familiilor, a tinerilor, pentru promovarea egalității de șanse vor fi prioritare: înființarea de creșe în incinta clădirilor de birouri sau în apropriere, extinderea programelor tip școală după școală, echipamente pentru școala online si telemuncă, credite pentru achiziționarea de locuințe.

Angajamentul meu este față de toate familiile din România, dar și față de persoanele aflate în situații de risc de orice fel, femei, copii și tineri care nu se pot descurca singuri”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse. 

La începutul anului viitor va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse și Federația Sanitas care va prevedea acțiuni concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a românilor prin măsuri de prevenție și programe de sănătate acordate tuturor categoriilor de public.

“Menirea ministerului pe care îl conduc este sprijinirea familiei și a tineretului în toate aspectele vieții. Sănătatea preocupă pe toată lumea, indiferent de vârstă sau de ocupație. De multe ori, din păcate, viața ne pune în situații limită în care ne dăm seama că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț.

Declinul demografic grav în care se află România trebuie stopat prin măsuri concrete, adaptate tuturor nevoilor reclamate de cei care nu își mai doresc să își întemeieze familii în România, cărora le e frică să mai aibă copii în lipsa măsurilor de susținere sau care cred că viitorul le va fi mai bun peste granițe”, a subliniat Gabriela Firea.

“Cunoaștem programele pe care le-ați inițiat la Primăria Capitalei și avem încredere că toată țara va putea să beneficieze de aceste idei. Protocolul de colaborare pe care ne dorim sa îl semnăm cât mai repede va însemna că ceea ce am discutat astăzi nu va rămâne la stadiul de vorbe. Avem extrem de multe puncte în comun în privința activității pe care o desfășurăm, avem date concrete care vor duce la îmbunătățirea vieții tuturor și ne dorim să reușim împreună să aducem lucruri bune în viața românilor”, a precizat, la rândul său, președintele Federației Sanitas din România, Leonard Bărăscu.

La întâlnire au participat reprezentanții Federației Sanitas din România. – președinte Leonard Bărăscu, prim vicepreședinte Iulian Pope, șef departament tineret, Carla Cozma, și Bianca Tănase din partea Sanitas București.

Dalia Constantin