2.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 4:03
No menu items!

Gabriela Firea, după prima întâlnire a Consiliului Național Tripartit: Soluțiile pentru rezolvarea actualei crize din energie pot fi luate împreună sindicatele și patronatele

spot_img

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, spune că facturile pe care au început să le primească toate familiile din România, dar și companiile sau instituțiile, sunt uriașe și foarte greu de suportat, iar dacă lucrurile nu s-au petrecut conform legii, ele trebuie sancționate.

„Soluțiile pentru rezolvarea actualei crize din energie pot fi luate doar împreună cu sindicatele și patronatele din România. Multe dintre conflictele sociale ar fi detensionate și chiar rezolvate printr-un dialog de calitate și permanent cu sindicatele și patronatele care îi reprezintă în mod direct pe oameni”, este de părere ministrul social democrat.

Gabriela Firea a mai anunţat că la prima întâlnire a Consiliului Național Tripartit, prezidată de premierul Nicolae Ciucă, s-au pus bazele unui grup de lucru din care vor face parte toate ministerele cu atribuții în domeniu, dar și sindicatele și patronatele, pentru a găsi împreună o rezolvare rapidă.

Propunerile Guvernului au fost salutate, însă reprezentanții sindicatelor au solicitat chiar înghețarea prețurilor.

“Până atunci, însă, trebuie să știm cum s-a ajuns aici. La nivelul Guvernului au fost cerute controale la furnizorii de energie, dar și o anchetă a procurorilor pentru a vedea dacă s-a încălcat legea”, a mai spus ministrul Familiei.

M. Nedelcu