20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:43
No menu items!

Gabriela Firea avertizează că CGMB va vota DUBLAREA prețului la gigacalorie

spot_img

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, la Antena 3, că CGMB se pregătește să dubleze prețul gigacaloriei în București.

Fostul primar al Capitalei a avertizat că tariful local a fost aprobat de ANRE, urmând să fie aprobat și de consilierii din Consiliul General al Municipiului București.

„Astăzi ANRE a aprobat tariful local Termoenergetica si în continuare va fi aprobat de CGMB. Atenție, e foarte grav, tariful total ajunge la 980 de lei pe gigacalorie, acum e 490 de lei. Populația plătea 163 de lei. Momentan a rămas subvenția de pe timpul meu. Dacă se votează la prima ședință ordinară tariful dublu, inclusiv TVA, intră în vigoare la următoarea factură. Va fi colaps generalizat”, a avertizat Gabriela Firea, în emisiunea „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

În luna noiembrie, actualul edit Nicușor Dan anunța că prețul gigacaloriei va fi altul de la 1 ianuarie, dar că Primăria va asigura, în continuare, subvenția care achită, practic mai mult de jumătate din prețul real. El a propus, atunci, ca bucureștenii să plătească 280 de lei în loc de 164 de lei pe gigacalorie, dar atât consilierii PSD, cât și cei ai USR s-au opus.

Emanuel Stan