15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:04
No menu items!

Gabriela Firea anunță că 50 milioane de euro din PNRR vor fi alocate pentru servicii dedicate protecției copiilor

spot_img

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat, joi, că 50 milioane de euro din PNRR vor fi alocate pentru realizarea unui număr de 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecției copiilor.

„50 milioane de euro din PNRR este suma ce va fi alocată pentru realizarea unui număr de 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecției copilului (centre de zi, centre de recuperare pentru copii cu dizabilități, centre de consiliere pentru copii cu părinți plecați în străinătate), prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, a scris, vineri, Gabriela Firea pe Facebook.

Pentru obținerea fondurilor vor putea aplica primăriile și ONG-urile, iar finanțarea va asigura cheltuielile pentru construcția și/sau dotarea centrelor, precum și funcționarea lor timp de 8 luni după inaugurare.

„Am avut primele întâlniri cu specialiștii ANPDCA pentru a verifica stadiul angajamentelor pe care trebuie să le îndeplinim, în calitate de autoritate de implementare, precum și termenele asumate față de Comisia Europeană. Pentru obținerea fondurilor vor putea aplica primăriile și ONG-urile din întreaga țară.

Vrem să utilizăm cât mai eficient aceste fonduri, să nu avem întârzieri în depășirea jaloanelor din foaia de parcurs. Copiii din familiile vulnerabile din întreaga țară trebuie să aibă acces, cât mai repede, la acest tip de servicii, care le pot marca viitorul!”, a transmis ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

                                                                                                                Adina Silav