1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 1:02
No menu items!

Gabriela Firea a depus plangerea penală împotriva lui Traian Băsescu

spot_img

Gabi Firea_SZ

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul General, plângerea penală pe numele președintelui Traian Băsescu, pentru amenințare și șantaj.

Gabriela Firea a ajuns la Parchetul General în jurul orei 12.30, fiind însoțită de avocatul său, Lucian Bolcaș – care a redactat plangerea penală împotriva șefului statului.

Am depus plângerea formulată de doamna senator Firea împotriva preşedintelui României Traian Băsescu, pentru infracţiunile de ameninţare şi calomnie. Din punct de vedere juridic, urmează procedura normală, dosarul va fi înaintat domnului procuror general care va dispune stabilirea condiţiilor anchetei.

Lucian Bolcaş

avocat

Întrebat de jurnaliști dacă se aşteaptă ca Traian Băsescu să fie chemat la audieri, Bolcaş a răspuns: “preşedintele este făcut din carne şi oase, ca şi noi, și noi toţi de la natură ne naştem egali“. “Unde există imunitatea preşedintelui. În Constituţia României, preşedintele are aceeaşi imunitate ca orice parlamentar. Mai mult, nu. Imunitate există numai în mintea tulbură a unora”, a adăugat avocatul.

Gabriela Firea a declarat, la Parchetul General, că a depus plângerea pe numele președintelui Traian Băsescu, în calitate de senator, pentru că are datoria să apere onoarea Parlamentului, precizând că l-a iertat pe președinte, în calitate de om, pentru că este Săptămâna Mare.

Senatorul PSD a adăugat că marți seară a fost bulversată după declarația făcută de Traian Băsescu și nu a înțeles toate nuanțele, dar când a ajuns acasă fiul ei cel mare i-a spus că s-a simțit “profund  umilit și jignit”.

Printre puncte-punctele şi suspensiile preşedintelui, cu privire la faptul că toţi bărbaţii care au fost sprijiniţi de mine în viaţa mea au sfârşit-o prost, el (fiul ei n.r.) s-a gândit şi la tatăl lui, la primul meu soţ, care, într-adevăr, a sfârşit-o prost, şi anume a decedat, după cinci ani de suferinţă, de boală, dar nu din cauza senatorului Firea, care face parte din comisia de anchetă Nana. Şi vreau să îi spun lui Traian Băsescu mesajul din partea fiului meu cel mare, că el mă iubeşte, că mă susţine şi că nu îi este ruşine cu mine, şi nu se consideră ghinionist că sunt femeia principală din viaţa lui.

Gabriela Firea

senator PSD

Ea a adăugat că șeful statului “i-a terfelit” pe toţi cei apropiaţi ei şi că i-a mai rămas “să se războiască doar cu morţii”, cu fostul ei soţ.

Pentru că i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi, a rezolvat-o prin jigniri şi cu foştii mei şefi Dan Voiculescu şi Mugur Isărescu, l-a ameninţat cu arestul pe soţul meu actual, primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu i-a mai rămas nimic domnului Traian Băsescu decât să se războiască cu morţii, cu fostul meu soţ, întinându-i memoria. Mă aştept ca în ziua în care raportul Comisiei Nana va fi prezentat în plenul Parlamentului, Traian Băsescu, tot de la tribuna Palatului Cotroceni, şi tot cu steagurile în spate, să vină să facă dezvăluiri în legătură cu fiul meu, de un an şi zece luni.

Gabriela Firea

senator PSD

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile făcute de Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest “act flagrant de intimidare a unui senator“.

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat, marți, că a fost primul care a semnat documentul, precizând că este absolut convins că gestul de a susţine depunerea unei plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu pentru ameninţarea făcută împotriva Gabrielei Firea este absolut necesar.

Traian Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că atât el, cât şi fiica lui Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea “mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului (Florentin Pandele – primarul orașului Voluntari, Ilfov – n.r.)”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, Băsescu a adăugat că şi acum poate spune că aceasta este “o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist“.

Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele.

Traian Băsescu

președinte

D.M.