luni, 18 ianuarie 2021 - 10:15

Gabriela Firea a depus plangerea penală împotriva lui Traian Băsescu

Rareș Bogdan: Orban conduce dictatorial. I s-a umflat capul. Se crede lupul alfa

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan afirmă că liderul partidului, Ludovic Orban, conduce în mod dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți liberali din conducerea...

Cât timp vor avea imunitate bolnavii de COVID. Cei cu anticorpi pot avea încă virusul și îl pot transmite (Studiu)

Cercetări preliminare făcute de oameni de știință de la Institutul de Sănătate Publică din Anglia arată că reinfectările celor care au trecut deja prin...

Băncile explică de ce s-a creat registrul electronic pentru ANAF

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a spus, răspunzând unei solicitări ZF, că noul registru electronic prin care ANAF colectează date despre conturile companiilor şi...

Vaccinul nu ne scapă de restricții. Masca va mai fi folosită mult timp

Adrian Streinu Cercel a făcut astăzi doza de rapel a vaccinului anti-covid-19 și a explicat cu această ocazie că, în urma testelor făcute asupra...

Gabi Firea_SZ

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul General, plângerea penală pe numele președintelui Traian Băsescu, pentru amenințare și șantaj.

Gabriela Firea a ajuns la Parchetul General în jurul orei 12.30, fiind însoțită de avocatul său, Lucian Bolcaș – care a redactat plangerea penală împotriva șefului statului.

Am depus plângerea formulată de doamna senator Firea împotriva preşedintelui României Traian Băsescu, pentru infracţiunile de ameninţare şi calomnie. Din punct de vedere juridic, urmează procedura normală, dosarul va fi înaintat domnului procuror general care va dispune stabilirea condiţiilor anchetei.

Lucian Bolcaş

avocat

Întrebat de jurnaliști dacă se aşteaptă ca Traian Băsescu să fie chemat la audieri, Bolcaş a răspuns: “preşedintele este făcut din carne şi oase, ca şi noi, și noi toţi de la natură ne naştem egali“. “Unde există imunitatea preşedintelui. În Constituţia României, preşedintele are aceeaşi imunitate ca orice parlamentar. Mai mult, nu. Imunitate există numai în mintea tulbură a unora”, a adăugat avocatul.

Gabriela Firea a declarat, la Parchetul General, că a depus plângerea pe numele președintelui Traian Băsescu, în calitate de senator, pentru că are datoria să apere onoarea Parlamentului, precizând că l-a iertat pe președinte, în calitate de om, pentru că este Săptămâna Mare.

Senatorul PSD a adăugat că marți seară a fost bulversată după declarația făcută de Traian Băsescu și nu a înțeles toate nuanțele, dar când a ajuns acasă fiul ei cel mare i-a spus că s-a simțit “profund  umilit și jignit”.

Printre puncte-punctele şi suspensiile preşedintelui, cu privire la faptul că toţi bărbaţii care au fost sprijiniţi de mine în viaţa mea au sfârşit-o prost, el (fiul ei n.r.) s-a gândit şi la tatăl lui, la primul meu soţ, care, într-adevăr, a sfârşit-o prost, şi anume a decedat, după cinci ani de suferinţă, de boală, dar nu din cauza senatorului Firea, care face parte din comisia de anchetă Nana. Şi vreau să îi spun lui Traian Băsescu mesajul din partea fiului meu cel mare, că el mă iubeşte, că mă susţine şi că nu îi este ruşine cu mine, şi nu se consideră ghinionist că sunt femeia principală din viaţa lui.

Gabriela Firea

senator PSD

Ea a adăugat că șeful statului “i-a terfelit” pe toţi cei apropiaţi ei şi că i-a mai rămas “să se războiască doar cu morţii”, cu fostul ei soţ.

Pentru că i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi, a rezolvat-o prin jigniri şi cu foştii mei şefi Dan Voiculescu şi Mugur Isărescu, l-a ameninţat cu arestul pe soţul meu actual, primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu i-a mai rămas nimic domnului Traian Băsescu decât să se războiască cu morţii, cu fostul meu soţ, întinându-i memoria. Mă aştept ca în ziua în care raportul Comisiei Nana va fi prezentat în plenul Parlamentului, Traian Băsescu, tot de la tribuna Palatului Cotroceni, şi tot cu steagurile în spate, să vină să facă dezvăluiri în legătură cu fiul meu, de un an şi zece luni.

Gabriela Firea

senator PSD

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile făcute de Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest “act flagrant de intimidare a unui senator“.

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat, marți, că a fost primul care a semnat documentul, precizând că este absolut convins că gestul de a susţine depunerea unei plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu pentru ameninţarea făcută împotriva Gabrielei Firea este absolut necesar.

Traian Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că atât el, cât şi fiica lui Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea “mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului (Florentin Pandele – primarul orașului Voluntari, Ilfov – n.r.)”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, Băsescu a adăugat că şi acum poate spune că aceasta este “o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist“.

Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele.

Traian Băsescu

președinte

D.M.

 

Restricții noi în Italia, după creșterea numărului de cazuri COVID

Numărul crescut al cazurilor de infectare cu noul coronavirus le-a determinat pe autoritățile din Italia să înăsprească din nou regulile de combatere a pandemiei,...

Studenții de la medicină din Cluj, interziși în spitale, fără vaccin COVID

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj (UMF Cluj), Anca Buzoianu, a anunțat că studenții care refuză vaccinul nu vor intra în spitale, pentru a...

Testarea COVID în școli, după redeschiderea din 8 februarie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a explicat cum se va face testarea COVID-19 în școli, în contexrtul în care autoritățile vor...

Vaccinare în stand-by, în Norvegia, din cauza prea multor decese la persoane vârstnice

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid,...

DNA clasează dosarul Chiliman-Moisescu, după ce i-a reținut în 2015

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a clasat dosarul în care fostul primar PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, era acuzat că ar fi primit comisioane în...