7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:48

Gabriel Oprea: Voi conduce guvernul ca un militar, ca la armată

spot_img

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat într-o emisiune la Realitatea TV, că va conduce Guvernul “ca un militar” și că intenționează să își facă datoria atât timp cât prim-ministrul Victor Ponta lipsește

Oprea_Jandarmerie 3

Am birou și Palatul Victoria, și la Interne. O să conduc Guvernul ca un militar. Mai puțină politică, proceduri, vreau să fie toate avizele foarte exacte, ca la armată. Să ne facem datoria atât timp cât domnul prim-ministru Victor Ponta este plecat. Îl aștept să vină sănătos și să își reia munca.

Gabriel Oprea, premier interimar

Oprea a mai spus că vorbește cu Victor Ponta în fiecare zi la telefon, dar nu crede că va fi cazul să îl viziteze la spitalul din Istanbul.

Sunt prieten cu Victor Ponta, avem o relație foarte bună și e normal să fie așa. În această perioadă, dacă va fi cazul, poate o să merg, dacă e ceva excepțional, dar nu cred că va fi cazul. Vorbim și cred că e suficient acest lucru. E normal să meargă miniștrii. Sunt și prieteni și așa se face.

Gabriel Oprea, premier interimar

Ca lider al UNPR, Gabriel Oprea susține că își respectă angajamentul în colaiție și îl sprijnă pe Victor Ponta, deși a avut, în ultimele trei săptămâni, mai multe întâlniri cu lideri ai PNL, cărora le-a explicat, “în mod civilizat”, că el îşi respectă mereu cuvântul dat.

Ne-am întâlnit, aşa fac nişte lideri politici civilizaţi. Bănuiţi ce am discutat, dar le-am explicat tot civilizat că îmi respect întotdeauna cuvântul dat, iar cuvântul meu este dat pentru actuala coaliţie de guvernare, îl sprijin pe premierul Victor Ponta şi sprijin actuala coaliţie. Consider că, în actualul context de securitate, este importantă continuarea guvernării lui Victor Ponta.

Gabriel Oprea, premier interimar

Întrebat dacă a primit din partea PNL, în ultimele patru zile, oferta ca UNPR să conducă patru ministere iar el să fie prim-ministru într-un viitor guvern UNPR-PNL, Oprea a spus doar că poate confirma întâlniri cu lideri PNL şi că este probabil să mai fie astfel de întrevederi care fac parte dintr-un joc putere-opoziţie.