10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:54

Gabriel Oprea: UNPR va continua să fie aliat loial al PSD, la guvernare şi în Parlament

spot_img

Vicepremierul Gabriel Oprea şi-a exprimat şi susţinerea pentru candidatura premierului Victor Ponta la prezidențiale

Gabriel Oprea_SZ

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, duminică, la Durău, că formaţiunea pe care o conduce va continua să fie un partener de încredere în Alianţa de Centru-Stânga, pe care o formează cu PSD, şi un aliat loial la guvernare şi în Parlament.

Biroul de presă al UNPR a precizat, duminică seara, într-un comunicat de presă, că preşedintele acestei formaţiuni, vicepremierul Gabriel Oprea, a afirmat, la Durău, că UNPR “a fost, este şi va continua să fie un partener de încredere în cadrul Alianţei de Centru-Stânga şi al Alianţei PSD-UNPR-PC, un aliat loial atât la nivel guvernamental şi parlamentar cât şi în plan local”.

Totodată, Gabriel Oprea şi-a exprimat şi susţinerea pentru candidatura premierului Victor Ponta la Preşedinţia României. Vicepremierul Gabriel Oprea a spus, potrivit sursei citate, că UNPR continuă campania de strângere a 1.000.000 de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi.

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a participat în acest sfârşit de săptămână la reuniunea zonală a Regiunii I Nord-Est, care s-a desfăşurat în localitatea Durău, judeţul Neamţ.

În cadrul reuniunii s-au dezbătut, potrivit comunicatului UNPR, subiecte de actualitate din principalele domenii de expertiză ale partidului: securitate naţională, agricultură şi administraţie publică, dar şi din domeniul sănătăţii, învăţământului, mediului şi energiei.

Cei prezenţi au subliniat faptul că politica economică a Guvernului Ponta şi-a confirmat justeţea prin creşterea economică înregistrată, prin triplarea ratei de absorbţie a fondurilor europene, prin reducerea unui număr semnificativ de taxe şi impozite, urmând şi reducerea CAS din octombrie 2014.

Participanţii la întâlnire au dat asigurări că organizaţiile judeţene ale UNPR din Regiunea I Nord – Est vor face tot ce le stă în putinţă pentru a fi piloni de bază ai politicii din judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ, Vaslui şi Bacău, în efortul refacerii încrederii populaţiei în partidele politice şi în administraţia publică, susţinând totodată toate proiectele guvernamentale de dezvoltare a unităţilor administrativ-teritoriale din această regiune, care au drept scop crearea condiţiilor pentru creşterea bunăstării şi nivelului de trai al cetăţenilor din această regiune.

R.D.