5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:12

Gabriel Oprea: UNPR înțelege partea sa de responsabilitate în consensul național, dar și celelalte partide trebuie s-o facă

spot_img

UNPR înțelege în mod constructiv partea sa de responsabilitate în ceea ce privește consensul național, dar așteaptă și de la celelalte partide politice să-și asume această responsabilitate, a declarat, luni, președintele partidului, Gabriel Oprea

iohannis_oprea2

Gabriel Oprea, președintele UNPR a declarat, după consultările de la Cotroceni, cu șeful statului, că actualul cod electoral trebuie schimbat cât mai urgent, astfel încât Justiția să nu mai fie obstrucționată în Parlament.

Consensul presupune întotdeauna cooperare și chiar, uneori, compromisuri atât pentru Putere, cât și pentru Opoziție. Nu există premianți sau repetenți când vorbim de consensul României.

Gabriel Oprea, președinte UNPR

Liderul UNPR a adăugat că formațiunea sa îl sprijină “necondiționat” pe președintele Klaus Iohannis “mai ales în proiectele naționale și mai ales în proiectele care asigură creșterea securității României”.

La rândul său, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, vicepreședinte al UNPR, a arătat că, în ceea ce privește integritatea și imunitățile, formațiunea din care face parte a propus ca parlamentarului incompatibil să-i înceteze mandatul fără vot în Parlament.

Al. Maghiar